Tartlasi tahab sõidutada viis firmat

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss Kivilinna peatuses.
Buss Kivilinna peatuses. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu linnavalitsuse teatel tegi Tartu uuel liiniveohankel pakkumise viis Eesti bussifirmat, nende seas ka GoBus, kelle leping Tartuga lõppeb selle aasta viimasel päeval. Pakkumise tegid veel ka Sebe, Harjumaa Liinid, MRP Linna Liinid ja Mulgi Reisid.


Pakkumiste hinnavahemik jäi 103-143 miljoni krooni vahele aastas 3,5 miljoni liinikilomeetri läbisõitmise korral.

Linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak kinnitas, et kõik pakkumised kvalifitseerusid, praegu on saadetud firmadele täpsustavaid küsimusi. Haak ütles, et veel on vara nimetada, kes tegi soodsaima pakkumise või kas GoBus jätkab.

Soodsaima pakkumise tegi Sebe

Sebe

1994. aastal loodud Sebe bussid sõidavad 70 Eesti-sisesel kaugliinil, lisaks on kolm rahvusvahelist kaugliini. Ettevõte teenindab ka Võru maakonna- ja linnaliine, samuti Ida-Virumaa maakonnaliine.

Ettevõttel on 400 töötajat ja 175 bussi.

Krediidiinfo andmeil oli ettevõtte müügitulu 2008. aastal 213 miljonit krooni, kasum 4,4 miljonit krooni.

Sebe tegevdirektor Kuldar Väärsi ütles, et Sebe soovib Tartus pakkuda väärikat teenust, mis on täpne ning reisija jaoks mugav. «Tooksime liinile valdavalt täiesti uued bussid, mis koos linna väljatöötatud elegantse kujundusega mõjuvad Tartu ühistranspordile ja linnapildile tervikuna kindlasti väga värskendavalt,» ütles ta.

«Vaatame tulevikku väga positiivse pilguga, sest teiste pakkujatega võrreldes oleme teinud Tartule kõige parema pakkumise,» ütles Väärsi.

GoBus

1954. aastal loodud Tartu ATP järeltulija GoBus, mis 14 aastat kandis nime Tarbus, on Tartu linnaliine sõitnud 1. jaanuarist 2005. Ettevõte sõidab ka Tartu maakonnaliinidel ja kaugliinidel.

GoBusi bussid sõidavad ka Saaremaal, Läänemaal, Hiiumaal, Valgamaal, Pärnu linnas, Rakvere linnas ja maakonnas ning Harjumaal Viimsi vallas.

Ettevõttel on busse 400, töötajaid 700.

Krediidiinfo andmetel oli 2008. aasta müügitulu 439,9 miljonit krooni, kahjum 20 miljonit krooni.

GoBusi juhatuse liige Rene Alpius ütles, et tema andmetel paigutus nende pakkumine esikolmikusse.

MRP Linna Liinid

Ettevõte alustas Tallinna linnaliinidel sõitmist 1998. aastal, sarnase nimega eelkäija töötas ka varem. Ettevõtte teenindada on Tallinnas seitse liini, millel sõidab iga päev 32 bussi, lisaks teeb ettevõte ka tellimusvedusid.

MRP Linna Liinide juhatuse liige Rein Vinni ütles, et tartlastele ta firma võidu korral lausa siidil kõndimist ei lubaks, aga ta meenutas ka vanasõna, et uus luud pühib ikka paremini. «Tallinnas ei ole veel juhtunud, et oleksime kriitikat teeninud,» ütles ta.

Krediidiinfo ütleb ettevõtte 2008. aasta müügituluks 30,5 miljonit krooni ja puhaskasumiks 2,1 miljonit krooni. Töötajaid oli 89.

Vinni ütles, et nende pakkumine paigutus pingerea kes­kele.

Mulgi Reisid

Mulgi Reisid on Teise maailmasõja järel loodud Viljandi autobaasi järeltulija, omanik on aastast 2005 Hansabuss.

Mulgi Reiside bussid sõidavad kolmveerandit Viljandi maakonna bussiliinidest, Harju maakonnaliinidel ja Pärnumaal. Firma võitis ka Hiiu maakonnaliinide hanke.

Ettevõtte kaugliinibussid sõidavad Viljandist Pärnusse, Tallinna ja Tartusse. Mulgi Reiside bussid sõidavad ka Viljandi linnaliinidel.

Ettevõttel on busse 100, töötajaid üle 200.

Krediidiinfo ütleb müügituluks 2008. aastal 65,1 miljonit krooni, kasumiks 1,4 miljonit.
Mulgi Reiside juhatuse liige Madis Lepp ütles, et ettevõttel on soov laieneda. «Tartusse tahaks tulla uute busside ja hea teenindusega, rohkem lubada ei oskagi,» ütles Lepp.
Tartu hankel oli firma pakutud hind paremuselt neljas, kinnitas Lepp.

Harjumaa Liinid

1991. aastal asutatud ja aastaid Atko Gruppi kuuluv Harjumaa Liinid sõidab firma kodulehe andmeil 48 maakonnaliini ja lisaks kaht kaugliini ning Põlva ja Saaremaa maakonnaliine. Aastane liinimaht on firma kodulehe andmetel 4,8 miljonit kilomeetrit.

Krediidiinfo andmeil oli ettevõtte müügitulu 2008. aastal 60 miljonit krooni, kahjum 3,7 miljonit krooni. Töötajate arv oli 87.

Ettevõtte kodulehe andmeil on Atko Grupis 483 töötajat ja grupi ettevõtetel on 186 bussi.
Ettevõtte juhtkond ei olnud eile kommentaarideks kättesaadav.

Tartu linn ei ole pakkumistulemusi veel kinnitanud, firmade infole rajanev pingerida on seetõttu vaid esialgne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles