Draamajõude täiendav Vanemuine palkas noore näitleja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor näitleja Liisa Pulk täiendab Vanemuise draamatruppi.
Noor näitleja Liisa Pulk täiendab Vanemuise draamatruppi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vanemuise draamatrupiga liitub äsja lavakunstikooli lõpetanud Liisa Pulk, keda publik saab näha sügisel lavale jõudvates tükkides.


Liisa Pulk ning Vanemuise teatri juht Paavo Nõgene allkirjastasid töölepingu eile, teatas teatri pressiesindaja. Pulk lõpetas sel kevadel Eesti Teatri-ja Muusikaakadeemia lavakunstikooli 24. lennu.

Pärnust pärit näitleja õppis enne lavakunstikooli kaks aastat semiootikat ja kulturoloogiat. Lavakunstikoolis oli tema lennu juhendajaks Hendrik Toompere.

Esimene esietendus, kus Pulka näha saab, on 18. septembril vaatajate ette jõudev Sofi Oksaneni «Puhastus». Samuti ootavad teda ees osatäitmised «Tabamata imes», «Helisevas muusikas» ning prantsuse satiirilises komöödias «Härra Amilcar».

Teatrijuht Paavo Nõgene sõnas, et allkirjastatud lepinguga täitus Vanemuisel soov kutsuda lõpetavast lavakunstikooli lennust oma truppi üks näitleja. Ta lisas, et teatri draamakoosseis on jõudmas optimaalse suuruseni ja külalisnäitlejate osakaal saab tulevikus olema väiksem kui seni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles