Hooajatöödest tasub rääkida sõprade-tuttavatega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muruniitmine
Muruniitmine Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees

Suveks ajutist tööotsa leida soovijail tasub rääkida sõprade-tuttavatega ja siis minna otse ettevõtetesse maad kuulama, sest suur osa vabadest kohtadest ei jõuagi töökuulutustesse.


Töötukassa teenust saajail tasub arvestada, et ka ühe päeva eest palga saamine tähendab töötamist.

Vara vallas tegutseva Kaarli tulundusühistu juhatuse esimehe Madis Avi sõnul läheb neil suvel abikäsi ikka vaja. Tarvilikke inimesi ta aga kuulutuse abil ei otsi, sest nii on raskem saada usaldusväärseid inimesi.

Paindlikumat süsteemi

Paarinädalasi tööotsi, näiteks põldudelt kivide korjamist, on Madis Avi pakkunud koduvalla töötutele, kuid nende seast on väga raske huvilisi leida.

Tartu ja Tartumaa töötukassa juhataja Jane Väli sõnab, et kuuleb samuti mõnikord tööandjatelt, et suve hakul ei taha toetuste saajad eriti ametisse asuda.

Väli soovitas, et inimesed võiksid siiski vastu võtta ka pakkumised, mis esialgu ideaalsed ei tundu. «Saab värske kogemuse CV-sse ja hiljem ei pruugi sedagi kohta olla,» ütles ta.

Avi sõnul oleks inimeste motivatsioon tegutseda suurem, kui süsteem oleks pisut paindlikum ning pisikene tööots töötustaatust ära ei võtaks.

Hooajatöölisi töötukassa juhataja Jane Väli sõnul eriti palju töötukassast ei otsitagi. «On mõned müügitööpakkumised, mis võiksid olla hooajalised, aga enamik kuulutusi meie stendil on ikka tähtajatutele kohtadele,» ütles ta.

Kuulutatakse vähe

Suviste tööotste kuulutusi on vähe ka netiportaalides. CV Online'is moodustavad hooajalised tööd kaks protsenti kõigist pakkumistest.

CV Keskuses on neid mõnevõrra rohkem, kuid ka seal leidus eelmisel nädalal Tartu ja Tartumaa peale ainult 11 hooajatöö kuulutust.

CV Online'i turundusjuhi Raimo Matvere hinnangul on hooajalisi töökohti tõenäoliselt saada ikka, aga praegu täidetakse neid ilmselt rohkem sõprade-tuttavate kaudu.

Tartu ja Tartumaa töötukassa teenusekonsultandi Ege Jaansoo sõnul on varem näiteks kohvikud aktiivselt suveks teenindajaid otsinud, tänavu seda märgata pole.

Varem avaldas lokaal Suudlevad Tudengid, kes võtab igal suvel juurde kümmekond teenindajat ja kokka, töökuulutusi näiteks ajalehes, tänavu ripub teade vabadest kohtadest üleval ainult kodulehel, sõnas lokaali tegevjuht Sirle Sõstra.

«Kes tahavad tööd leida, peaksid ise olema aktiivsed, magavale kassile ju hiir suhu ei jookse,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles