Tartut tabas lillevarguste laine

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papagoitulbid kadusid Tartu kesklinnast varaste käe läbi ühe ööga, võõrasemad peavad pisut kauem vastu.
Papagoitulbid kadusid Tartu kesklinnast varaste käe läbi ühe ööga, võõrasemad peavad pisut kauem vastu. Foto: Ants Liigus

«Nii palju lillevargusi tänavatelt ja haljasaladelt kui sel kevadsuvel, pole varem olnud. Kahju, kui kogu linna ilme peab üksikute kurikaelte pärast kannatama,» kurvastas Tartu haljastusteenistuse peaspetsialist Inga Kiudorf.


Haljastusteenistus tänab tähelepanelikke kaaslinlasi, kes tabasid hiljaaegu Kaubahoovi pargis teolt lillevarga ja palub teistelgi linlastel haljasaladele istutatud lilleilu suhtes hoolivad olla.

Margus Vahtramäe Kanepi aiandist tõdes, et lilli võetakse igalt poolt, kuid enim on tänavu taimi varastatud Lutsu monumendi esiselt ja mõnedest varjulisematest kohtadest. Osaliselt langevad lilled ka vandaalitsemise ohvriks. Seda eriti Rüütli tänaval, märkis Vahtramäe linna pressiesindaja vahendusel.

Rüütli tänavalt kadusid näiteks konteineritesse istutatud papagoi-tulbid ühe ööga. Praegused võõrasemad on paremini püsima jäänud, kuid neidki kaob ükshaaval.

Teise Tartu haljastusega tegeleva firma AS Plantex projektijuht Anneli Siig märkis, et Barclay platsilt läks kaduma isegi üks elupuu.

Linnavalitsus palub inimestel lillevarguse kahtluse korral kindlasti sekkuda ja politseisse teatada. Lillede istutamiseks ja hooldamiseks kulub linnal sel suvel pisut üle 800 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles