Vudila on peaaegu vudimisvalmis

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Esimese juuni hommikul kell kümme sõidab Kaiavere küla uue mängumaa parklasse esimene lapsi täis buss. Vudila nime kandva lõbustuskoha omanikud ei saa seega mingit lisaaega viimaste tööde lõpetamiseks.


Paar nädalat enne avamiseks valitud lastekaitsepäeva kostab Kaiavere järve ääres vanade lautade ümber hoogsat kopsimist ja sae vingumist. Veidi sombusel hommikul tundub peaaegu võimatu, et kõik plaanitu märgitud ajaks tõesti valmis võib saada.

Üks Vudila omanikest, peamiselt paberimajandusega tegelev Kajar Lember, kunagine Tabivere volikogu esimees, muigab, et need, kes seda kohta kuu aega tagasi nägid, pidavat nüüd juba uskuma, et kõik tõesti valmis saab. Koos äripartner Jaago Roosmanniga loodeti mängumaa avada eelmisel aastal, kuid selleks ajaks valmis ei jõutud.

Lõuna Vembu-Tembu

Mängumaa, mille sarnane on vaid Vembu-Tembumaa Tallinna lähedal, on ehitatud maastikukaitsealale Kaiavere järve ääres. Kuna midagi päris uut ei ehitatud, vaid remonditi vanad laudahooned, siis Lemberi sõnul keskkonnaametiga jagelemist ei ole olnud.

Kunagine Eesti suurim vutifarm on peale tegevuse lõpetamist ligi 20 aastat käest kätte käinud, kuni 3-4 aastat tagasi ostis selle Roosmanni firma OÜ Lõuna Ehitus plaaniga kasutada looduskaunist kohta hoopis vippide hooldekodu rajamiseks.

Mängumaa asukoht ei tundu esmapilgul küll võib-olla kõige paremini valitud, aga ka sel on oma plussid – umbes kaks kilomeetrit on Elistvere loomaparki, ligikaudu kümne kilomeetri kaugusel asub Palamuse muuseum.

Seega on see kant muutunud ideaalseks kooliekskursioonide kohaks, sest Vudila pakub ka toitlustust, mida Elistveres ja Palamusel pole võimalik.

Et peresid Elistverest ja Palamuselt pärast enda juurde meelitada, siis antakse seal käinutele mängumaa pilet soodsamalt kätte.

Ehitiste all ja ümber on mängumaaks ruumi seitsme hektari ringis. Sinna on paigutatud kolm motorada ATVdega sõitmiseks, piknikuala ja kümned atraktsioonid.

Kolm vuttidest mahajäänud laudahoonet on samuti kasutuses. Neist keskmise (ja ühtlasi suurima) esimesel korrusel hakatakse süüa pakkuma, teisele korrusele tulevad pisemate mänguruumid ja terrass, kust avaneb vaade kogu mängumaale.

Ühest kõrvalhoonest on tehtud peotall, kus saab kuni 80 inimest pidutseda, teisest aga motolaut, kus 3–4-aastastele on ehitatud ATV-dega sõitmise rada.

Mängumaa on jagatud mõtteliselt kaheks. Ühes osas kehtib päevapilet ning juurde peab maksma vaid siis, kui süüa tahad. Teises osas, kuhu kuuluvad näiteks forellipüük, värvikuulimäng ja suur motorada, ei pea mänguala piletit üldse ostma. Päevapilet ei ole ka kontimurdev: täiskasvanu peab välja käima 100, laps 150 krooni.

Päris valmis 2012

Lemberi sõnul ei saaks nad kindlasti nii odavat piletihinda endale lubada, kui kõik oleks ehitatud puhtalt eraraha ja -laenudega. Toetust on saadud näiteks euroliidu Leaderi programmi kaudu.

Sel aastal avatakse mängumaa esimene etapp, lõplikult peaks Vudila valmis saama 2012. aastal. Selleks ajaks tuleksid sinna ka vigurkujude park, loodusrada, veepark, järvel vesirattad ja sõudepaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles