Jüriöö ülestõus taaselustub Jõgevamaal

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüriöö ülestõus Jõgevamaal Kassinurmes.
Jüriöö ülestõus Jõgevamaal Kassinurmes. Foto: Mütofest

Laupäeval, 24 aprillil peetakse Jõgevamaal Kassinurme mägedes pärandkultuuripäeva, mille käigus leiab aset ka suur rollimäng Jüriöö ülestõusu ainetel.


Eesti Metsaseltsi korraldatava üle-eestilise Metsanädala raames toimuv Kassinurme pärandkultuuripäev algab hommikul talgutöödega. Pärastlõunal saab kuulata aga loengut «Pärandkultuur metsas» Toivo Meikari, Kaupo Ilmeti ja Ain Malmi esituses, vahendas Mütofesti korraldamisega tuntust kogunud Mati Nuut.



Näha saab ka muinasvõitlejate esinemist, turniiri ja ägedat lahingut.



Päeva õhtusse jõudes riietuvad talgulised muistsesse rõivastesse, võtavad kätte relvad ning Kassinurme muinaslinnuses ja selle ümber algab seikluslik rollimäng, mis pakub nii osalejatele kui pealtvaatajatele hulga põnevaid hetki.



Rollimängule ja talgutele on end tänase seisuga kirja pannud ligi 400 inimest. Jüriöö ülestõusu ainelist rollimängu peetakse Kassinurme mägedes juba kuuendat aastat.



Kassinurme pärandkultuuripäeva eestvedajaks on Jõgevamaa Metsaselts, kaasa löövad ka Kassinurme naisselts ja kohalik kaitseliit. Rollimängust võtavad osa paljude erinevate seltside (Kalevite Kange Rahvas, VG LARP Klubi, Metskuldid, Idatee vardjad jt.)  rollimängijad ja huvilised kõikjalt Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles