Supilinn võõrustab linlasi ja presidenti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullused Supilinna päevad.
Mullused Supilinna päevad. Foto: Kristjan Teedema

Ehkki ametlikult avatakse Tartus Supilinna linnaosa päevad laupäeval, algavad festivali esimesed üritused juba kolmapäeva õhtul. Kirev programm kulmineerub laupäeval arvukate ettevõtmistega traditsioonilisel peoplatsil.


Seoses Emajõe kõrge veeseisuga oli vahepeal kaalumisel Supilinna päevade kolimine teise kohta. Variantidena käisid aruteludest läbi Tähtvere spordipark ning laululava. Teisipäevaõhtusel koosolekul otsustasid korraldajad, et peoplats jääb siiski harjumuspärasesse paika Oa ja Kartuli tänava nurgal.



Osa peoplatsist on jätkuvalt vee all, kuid seda tühjaks pumpama ei hakata. «Jõgi on nii kõrge ja pinnas vett täis,» selgitas Supilinna seltsi esimees Mart Hiob. Ta lisas, et kui keegi külalistest pelgab pori, võib ta kindluse mõttes ka kummist jalanõudega peole saabuda. Õhkkond on vaba ja sõbralik.



Arvukate ürituste hulgast leiab nii uut kui ka juba tuttavat. Laupäeval leiavad aset nii täika, raamatulaat, töötoad ja rohevahetus. Neist viimane võimaldab rohenäppudel oma üle jäänud taimedele uue omaniku leida.



Uutest atraktsioonidest nimetas festivali projektijuht Kristi Lillo võimalust mõni vana ese või mööblitükk korda teha. Selleks sõidab laupäeval mööda linnaosa ringi Soomest Turu linnast pärit buss, milles istuv seltskond jagab restaureerimisalast nõu.



Lillo sõnul pakuvad avalikkusele üsna uudset ja elamuslikku vaatepilti ka päästjad, kes näitavad, kuidas avariilisest ja põlevast autost päästa inimest.



Festivalil on aukohal ka loodussõbralikkus. Nii õpetatakse töötoas, kuidas teha mõnest vanast kiletükist või plastpudelist nägus lillepotiümbris. Peole tulla soovitavad korraldajad auto asemel aga hoopis jalgrattaga. Muide, ka katkise jalgrattaga, sest kohapeal töötab rattaremondi töökoda.



Päev varem pakutakse linnarahvale Raekoja platsil suppi ning leiba. Reede õhtul saab tutvuda Oa tänaval uue botaanikaaia aiandiga ning minna ringkäigule koos Supilinna seltsi pealiku Mart Hiobiga.



Supilinna päevad avatakse ametlikult laupäeval kell 14. Selleks ajaks jõuab mööda Emajõge Turmiga Supilinna ka president Toomas Hendrik Ilves, kes avab festivali. Samuti istutab president Emajõe tänavale uuendatava vahtraalleele esimese puu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles