Lepatriinumaalija kinkis oma kingi lastefondile

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastefondi juht Küllike Saar embab annetajat Reelika Karu.
Lastefondi juht Küllike Saar embab annetajat Reelika Karu. Foto: Sille Annuk

Üheksa kasvajaga võitlev harrastuskunstnik Reelika Karu annetas eile Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefondile oma sünnipäevakingi ehk ümbriku rahaga.


Kruusa- ja merekivisid lepatriinudeks maalida armastav Reelika Karu oli otsustanud 8. aprillil Viljandis oma 30. sünnipäeva peo korraldada viisil, et palus külalistel talle tuua mitte kingitusi ega lilli, vaid ainult raha.



Ta teatas, et plaanib annetada kogutud raha lastefondi kaudu Narva tüdrukule Var­­varale, keda piinab harvaesinev geneetiline haigus.



«Mulle tundus, et just see on kingitus, mida ma endale ihkan,» märkis ta.



Eile lastefondile üle antud summa ei olnud väga suur ega väga väike ning Reelika Karu palus seda mitte avalikustada, sest see polevat üldse tähtis.



Hiljutine sünnipäevalaps tunnistas, et mõned tema külalistest olid hämmingus ning märkisid, et kingitud asju polevat ilus edasi kinkida.



«Aga kas ma oleksin siis õnnelikum olnud, kui oleksin selle raha eest endale uued kummikud ostnud või mõne muu asja, mis varsti ära oleks kulunud või katki läinud,» küsis ta. «Minu plaan oli teha endale emotsionaalne kingitus.»



Reelika Karu ütles veel, et mõtleb sageli Varvarale, sest teab, kui tähtis on abisaamise tunne. «See abi vajamine võib igaühe ellu tulla väga äkki. Nii nagu see mullegi tuli,» meenutas Reelika Karu.



Lastefondi tegevjuht Küllike Saar märkis, et tema pooleliolev magistritöö uurib näiteks seda, kes on TÜ Kliinikumi lastefondi annetajad ning mis on nende annetamise motiivid ja tagamaad.



«Selgub, et kõige paremad annetajad ei ole miljonärid, vaid keskklassi inimesed, kes on ise oma lähedaste peal kogenud seda, mida tähendab ootamatu terviserike,» ütles ta. «Reelika on aga veelgi erakordsem näide.»



30-aastane Reelika Karu on üle poole oma elust ajukasvajatega võidelnud. Tal on seljataga üheksa lõikust. Ta maalib lepatriinusid ja loob vitraaže hoolimata sellest, et üks käsi, jalg ja pool nägu on halvatusest häiritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles