Euroopa Komisjon otsustas avada Maamessil oma boksi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp.
Euroopa Liidu lipp. Foto: AP / Scanpix.

Esmakordselt võtab Tartus peetavast Maamessist osa Euroopa Komisjon, pannes välja 100-ruutmeetrise boksi.


Komisjon märgib Tartu Näitustele läkitatud teates, et Maamess on iga-aastane suursündmus, mida külastavad paljude riikide põllumajanduseksperdid, kes on huvitatud Eesti maamajanduse arengust, vahendas messikeskuse pressiesindaja Vambola Paavo.



Messil osaleb Euroopa Komisjon 100 ruutmeetrise stendiga, et jagada külastajatele informatsiooni Euroopa Liidu põllumajandusest ja maaelupoliitikast.



Komisjoni eksperdid on valmis vastama nii talunike kui ka laiema avalikkuse küsimustele. Lastele ja täiskasvanutele korraldatakse auhindadega tegevusi, mis suurendavad teadmisi Euroopa Liidust.



Paralleelselt messiga osalevad komisjoni esindajad 22. aprillil Eesti Maaülikoolis toimuval seminaril «Euroopa Liidu põllumajanduspoliitika tulevik pärast 2013. aastat ja põllumajandussektori avalikud hüved».



Euroopa Ühenduse komisjoni põllumajandusdirektoraadi kõneisik Nikos Chatzoudis rääkis, et nende esindajad osalevad konverentsil ettekannetega maaelu poliitikast riigiabi ja maailma kaubandusorganisatsiooni teemadel.



22. ja 23. aprill on pühendatud Euroopa Liidu toetatud maaelu projektide tutvustamisele alates jaanalinnufarmist ja lõpetades maaturismiga. Arvult kaheksateistkümnes Maamess toimub Tartus 22.-24. aprillini ja sellel osaleb 250 eksponenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles