Maavanem keelas Emajõel mootorsõidukitega liiklemise

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutatud Emajõgi pildistatuna Plasku katuselt.
Üleujutatud Emajõgi pildistatuna Plasku katuselt. Foto: Sille Annuk

Täna andis Tartu maavanem korralduse keelata Emajõel mootoriga veesõidukitega liiklemine. Piirang on tingitud täiendavast ohust jõe kallastele ja jõeäärsetele majapidamistele, mida ohustavad mootorpaatide tekitatavad lained.


Arvestades Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna vastavat taotlust ning juhindudes veeseadusest keelas maavanem oma korraldusega Emajõel Tartu linna piires mootoriga veesõidukitega liiklemise, teatas maavalitsus.



Sel kevadel on Emajõe veetase Tartu linna piires erakordselt kõrge. Linnavalitsuse andmetel on mõningates kohtades muldest kaldakindlustuse servani jäänud vaid 30 cm.



Mootoriga veesõidukid põhjustavad Emajõel kuni poole meetri kõrgusi laineid, mis ujutavad lained kaldakindlustuse üle, võttes sellest kaasa pinnast. Nimetatud asjaolu võib kaasa tuua kaldavallide läbiuhtumise, kaldakindlustuse purunemise ja suurte veekoguste jõudmise elamupiirkondadeni. Eriti kriitiline on situatsioon Ülejõe piirkonnas, kus mitmed majad asuvad üleujutuse mõjualas.



Maavanema korraldus jõustub Ametlikes Teadaannetes avaldamisele järgneval päeval. Liikluspiirang tühistatakse siis, kui suurveeolud seda lubavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles