Kaatrisõitjad ohustavad üleujutatud Emajõe kaldaid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurvesi muudab jõekaldad väga pehmeks. Pildil keelumärk Ihaste tee ääres Emajõe äärde viival teel, mis kukkus pikali just tänu pehmele pinnasele.
Suurvesi muudab jõekaldad väga pehmeks. Pildil keelumärk Ihaste tee ääres Emajõe äärde viival teel, mis kukkus pikali just tänu pehmele pinnasele. Foto: Risto Mets

Suurvesi on Tartus tunginud juba ka Oa tänavale Supilinnas. Lisaks üleujutustele on ohtlikuks muutunud ka Emajõel sõitvad kaatrid, mille lained lõhuvad kaldaid ning juba rajatud kaitsekindlustusi.


Tartu linnamajanduse osakonna juht Rein Haak andis Postimegega kõneldes edasi palve: «Palun sõitke linnas väga vaikselt. Kaldaservad murenevad ja laine lööb mõnedel jõeäärsetel elanikel juba üle treppide.»

Haak lisas, et jõgi tõusis ööga neli sentimeetrit ning otseselt midagi katastroofilist linnas ei ole. Küll aga pressis vesi end läbi neljapäeval Supilinna kraavi truubi ette paigaldatud liivakottide ning vesi on jõudnud juba Oa tänavale.

Esialgu ei kavatse linn siiski tänavat sulgeda, vaid teepinda püütakse tõsta killustikuga. Suletud on Ranna puiestee Ihaste linnajaos, vesi on tunginud ka Salutähe ja Liiva tänavale.

Hüdroloogide hinnangul on Emajõe tõusuhoog raugemas, kuid paar päeva võib veetase veel kerkida ning tõenäoliselt kerkib see 320 sentimeetrini üle kokkuleppelise mõõdulati nullpunkti. Täna hommikul oli mõõdulati näit 317 sentimeetri peal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles