Emajõelinnast: jõgi tõuseb, mehed kalipsodes tegutsevad

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

See ei ole õppus, vaid elu Emajõelinnas Tartus: täna kella kolme paiku pärastlõunal panid kalipsodes päästjad ja kaitseliitlased ligi saja liivakotiga kinni Supilinna kraavi truubil ka teise otsa, et takistada Emajõe pealetungi. Truubi esimesse otsa mõni päev tagasi pandud liivakotid olid jõe survele järele andnud, nende vahelt lahmas vett.


«Kõik on veel kontrolli all, aga vesi muudkui tõuseb,» oli Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak murelik.

Mureks on põhjust: Tartus ulatus Emajõgi täna varahommikul juba 308 sentimeetrit üle hüdroloogide mõõdulati nulli.

See tähendab, et Vana-Ihastes piirab vesi juba majade vundamente, Salutähe tänava alguses võiks ühes maa-aluses garaažis aga hoida paati... Rääkimata sellest, et keskkatlamaja taga talvekorteris olev mõni paat on koos kerkiva veega hakanud kergitama varjualuse katust.

Emajõgi tõuseb aga endiselt. EMHI andmetel hakkab ööl vastu laupäeva Lõuna-Eestis vihma sadama, sekka võib tulla lörtsi. Sadu peaks lõppema laupäeva õhtupoolikul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles