Tartus tuleb Eesti kaljuronimise karikasarja I etapp

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaljuronijad Lõunakeskuses.
Kaljuronijad Lõunakeskuses. Foto: Ove Maidla

Tartu Ülikooli spordihoones saab sel pühapäeval kell 11.30 avastardi juba 13. hooaega alustav Eesti Kaljuronimise Karikasari , mille I etappi korraldab Tartu Kaljuronimisklubi Crux.


Võistlustest võtavad osa Eesti parimad kaljuronijad, kes pannakse proovile ca 3-4 tundi kestvas nutikuse- ja jõu tuleproovis.



Eesti kaljuronimise karikasarja I etapil võisteldakse raskusronimises, mis tähendab, et ronijate eesmärgiks on ettenähtud aja piires leida sageli ainuvõimalik kaljumarsruudi läbimise viis. Selleks tuleb panna lisaks oma füüsilistele võimetele proovile ka enda kogemused, nutikus ja vastupidavus psühholoogilisele pingele. Tartusse oodatakse seekord kogu Eesti paremikku, mida Tartu-suguses väikelinnas näeb üsna harva. Korraldajad loodavad, et võistlus pakub huvi ka linnarahvale, kellele on sissepääs tasuta.



Eesti kaljuronimise karikasari on Eesti kõige olulisem kaljuronimise võistlussari, mis koosneb neljast etapist. Võistlused toimuvad Eesti erinevatel ronimisseintel enamasti sisetingimustes. Tartus korraldatakse antud võistlussarja etappi alles teist korda. Võistluste paremaks läbiviimiseks Tartus on võimaluse andnud paar aastat tagasi valminud tehiskalju Tartu Ülikooli spordihoones, kus toimuvad ka regulaarsed kaljuronimise treeningud kõigile huvilistele.



Kaljuronimine on kogu maailmas väga suure harrastajate arvuga järjest enam populaarsust koguv spordiala, mille tulevaseks olümpiaalaks kandideerimiseks andis rohelise tee käesoleva aasta alguses ka ROK. Kuna Eestis on ronimine seotud tehiskaljude olemasoluga, siis saab seda spordiala harrastada üsna vähestes Eesti piirkondades. Eestis on mitmeid kaljuronimisega tegelevaid klubisid, mis asuvad Tallinnas, Tartus ja Rakveres. Samas on ka Eestis huvi järjest suurenemas, mida näitab ka uute seinte ehitamine (näiteks 18.aprillil avatakse Võru Spordihoones uus kaljuronimissein).



Tartu Kaljuronimisklubi Crux (TTK Crux) on 2009. aastal asutatud mittetulundusühing, mille eesmärgiks on kaljuronimise kui mitmekesise spordiala ja vaba aja veetmise võimaluse arendamine, elavdamine ja propageerimine nii Tartu linnas kui ka Eestis laiemalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles