Maastikuarhitektid panevad tartlasi kukalt kratsima

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiged Kaarsilla küljes.
Kiiged Kaarsilla küljes. Foto: Margus Ansu

Nii mõnigi tartlane ajas täna hommikul imestusest silmad suureks: keegi oli Kaarsillale jõe kohale riputanud rohelised kiiged.


Alanud on rahvusvaheline maastikuarhitektuurikuu, mille raames korraldavad Eesti Maastikuarhitektuuri Üliõpilaste Selts (EMÜS) ja Eesti Maastikuarhitektide Liit (EMAL) Tartus temaatilisi aktsioone.



Maastikuvisionärid näitavad linlastele filme ning toimuvad loenguõhtud. Lisaks viiakse läbi töötubasid ja aktsioone avalikus ruumis, milleks on «Sibul potis», «Käime mööda katuseid» ja «Mänguväljakud».



Maaülikooli teatel on maastikuarhitektuuri kuu üldiseks eesmärgiks on eriala tutvustamine avalikkusele ning inimeste tähelepanu juhtimine väliseluruumile ja seal toimuvale.



Tulevased ja juba tegutsevad maastikuarhitektid on ka varem Tartu linnapilti ilmestanud. Viimati kudusid nad talvel rattahoidjatele villasest lõngast soojad kampsunid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles