Kalevi tänava loomemajad lähevad remonti

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi 17 maja remondi ootel.
Kalevi 17 maja remondi ootel. Foto: Margus Ansu

Masingu kooli endistes majades Kalevi 15 ja 17 võib remont alata juba lähema kuu jooksul, sest ehitusload on antud ja ehitushange läks hästi.


Tartu linnavalitsus andis mõlema maja remondiks ehitusloa sel nädalal. Neist peab saama osa Tartu Loomemajanduskeskuse kompleksist, kuhu kuulub ka Kalevi 13 villa, mis vanasti oli Herbert Masingu kooli peahoone.



Tartu abilinnapea Jüri Sasi ütles, et läbi on viidud ka ehitushange, mille tulemused olid linna esialgsel hinnangul väga head, sest Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) saadud toetus ühes linna enda panusega lubab remontida mõlemad majad ja peaks jaguma ka territoorimi korrastamiseks.



Loomemajanduskeskuse juht Raul Oreškin ütles, et pargist on esimeses järjekorras plaanis korrastada loomemajanduskeskuse kolme hoone vahele jääv ala ja rajada sinna teed.



Soodsaima pakkumise, 13,77 miljonit krooni tegi firma Eviko. Hanke tulemused ei ole siiski veel kinnitatud, see on plaanis linnavalitsuse tuleva nädala istungil. Pakkumisel osalejaid oli kuus.



EASilt on Tartu saanud loomemajanduskeskuse väljaarendamiseks toetust 9 miljonit krooni, millele linn on omalt poolt lisamas kuni 6 miljonit.



Sasi ütles, et töö võiks Kalevi tänavas alata hiljemalt kuu aja pärast. Mõlemad majad lähevad töösse ühekorraga, sest ka kommunikatsioonid, see tähendab side, vesi, elekter ja kanalisatsioon viiakse mõlema majani koos.



Kalevi 15 maja peaks valmima tänavu, Kalevi 17, mis on suurem ja halvemas seisus, ilmselt tuleval aastal.



Linnapea Urmas Kruuse meenutas, et tulevikus võiks Kalevi tänava loomemajanduskeskus jagada ühist pargiala sinna kõrvale kavandatava Tartu Loodusmajaga.



Loomemajanduskeskus alustas tööd läinud aastal Kalevi 13 majas, kus praegu tegutseb 9 alustavat loomeettevõtet, kaks galeriid ja kultuurikohvik. Peale kahe järgmise hoone kordategemist on võimalik inkubaatoris majutada kuni 40 loomeettevõtet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles