Helga Nõul valmis uus noorsooromaan

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Helga Nõu.
Kirjanik Helga Nõu. Foto: Toomas Huik

Esmaspäeval, 15. märtsil esitleb Helga Nõu Tartu linnaraamatukogu saalis uut noorsooromaani «Jääauku». Raamatu andis välja Tartu kirjastus «Atlex».


«Jääauku» on uus dramaatiline jutustus tänapäeva noorte probleemidest, aga samaaegselt ka jätk eelmisele, 2008. aastal ilmunud raamatule «Appi!». Osaliselt kahe raamatu tegelased kattuvad ja kokku moodustavad nad terviku, vahendas linnaraamatukogu avalikkussuhete juht Linda Jahilo.



Nõu uue romaani kangelased on üsna tavalised noored inimesed, kes muretsevad omavaheliste suhete, õppimise ja elus hakkamasaamise pärast. Tegelaste kaudu kõneleb kirjanik sellistel teemadel nagu narkomaania, homoseksualism, egoism ja saamahimu.



Autor näitab, et moodsa ühiskonna elu, ehkki väliselt heades tingimustes, arvuti ja internetiga, ei ole kaugeltki turvaline, vaid paljudele üsna karm.



Mullu 75. sünnipäeva tähistanud Helga Nõu on tunnustatud ja viljakas kirjanik, kelle noorsooromaanid «Pea suu!», «Tõmba uttu!» ja «Kuues sõrm» on juba aastaid raamatukogu laenutuste edetabeli eesotsas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles