Kohalikud noorukid peksid Tartus välismaalast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Möödunud nädalavahetusel vajas Tartus tohtrite abi välismaa kodanik, kes sattus konflikti eestlastega. Lisaks rusikatele läks käiku ka pipragaas.


Lõuna ringkonnaprokurör Toomas Liiva märkis, et vahejuhtum leidis aset Tiigi tänaval ööl vastu pühapäeva. Lööming käis ka veel siis, kui kohale saabus politsei.



Millest täpsemalt tüli alguse sai, vajab veel uurimist, kuna mõlemad tüli osapooled olid purjus. Üks sündmuskohal kinni peetud eestlane väitis, et ei mäleta juhtunust midagi. Liiva hinnangul ei ole esialgu põhjust arvata, et tüli sai alguse rahvuse pinnalt ning rünnakud välismaalaste pihta ei ole Tartus kindlasti süstemaatilised.



Kaks agressiivselt käitunud eestlast peeti sündmuskohal kinni ning vahepeal oli kaalumisel ka nende vahistamine. Sellest prokurör siiski loobus, kuid noormehi ootab ees kohtuistung. Kaks välismaalasest noormeest anti meedikute hoole alla.



Sündmuskohal kasutati ka pipragaasi. Kellele gaasiballoon kuulus, ei ole praegu veel teada, kuna kumbki kakluse osapool ei tunnista pipragaasi omamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles