Valner lahkub Võrumaa Teatajast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pressinõukogu esimees Sulev Valner.
Pressinõukogu esimees Sulev Valner. Foto: Peeter Langovits

Detsembris raamatupidamislike puudujääkide tõttu ametist vabastatud Võrumaa Teataja peatoimetaja Kalev Annom asub taas lehetoimetust juhtima. Tänasel nõukogu istungil kinnitati Annom peatoimetajaks ning kuu aega lehte juhtinud Sulev Valner tehti ametist priiks.


AS Võru Teataja koosolek algas kell üks ning kestis napi viis minutit. Päevakorrapunktideks olid Sulev Valneri vabastamine ning Kalev Annomi töökohale ennistamine. Mõlemad päevakorrapunktid said ka nõukogu napi toetuse.

Midagi üllatuslikku selles ei olnud, tunnistas jaanuari lõpust kuni tänaseni ajalehte juhtinud Valner.

12. veebruari erakorraline aktsionäride üldkoosolek suurendas firma kolmeliikmelise nõukogu viieliikmeliseks. Kolm uut liiget Anti Annom, Külliki Sikaste ja Gert Kuus olid ka need, kelle häältega otsused läbi suruti. Aktsionärid Maire Kriis ja Marko Jakobi hääletasid vastu.

Valner lisas, et nõukogu otsus tähendab tema kohest ametist vabastamist ning praegu ta ootab, et uus peatoimetaja tuleks tema tööd üle võtma. «Töötajaskonnas motivatsiooni taastada saab tal olema raske. Ei kadesta teda ja soovin jõudu.»

Endine peatoimetaja lisas, et Võru maakonnalehte juhtida ei olnud tema jaoks elu küsimus. «Õnneks tuli otsus kiiresti ja igaüks saab nüüd oma eluga edasi minna ning mina öösel rahulikult magada.»

Valner lisas, et töötajaskonna seas valitseb praegu murelik meeleolu. Saatsid nad ju mõne nädala eest firma nõukogule pöördumise milles avaldasid toetust Sulev Valnerile ning ähvardasid töölt lahkuda, kui endine peatoimetaja naaseb.

Ajalehe üks aktsionäre Maire Kriis avaldas lootust, et ehk ei torma töötajad siiski uisapäisa minema. «Inimestel on pered kodus, lapsed vajavad toitmist ja koolitamist.»

Kriisi sõnul on nad vahepeal arutanud ka võimalust asutada koos praeguste Võrumaa Teataja töötajatega uus ajaleht. Samas tõdes ta, et Võrumaa inimesed on väga konservatiivsed ning ajalugu on näidanud, et uued tulijad ei püsi kohalikul ajakirjandusturul kaua.

«Võrumaa Teataja» asutasid Eesti taasiseseisvumise alguses kaheksa aktsionäri endise «Töörahva Elu» asemele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles