Mikitamäe elanikud said raamatukogu küsimuses vallavõimude vastu võidu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikitamäe
Mikitamäe Foto: kaart.postimees.ee

Raamatukogu toetuseks kogutud 149 toetusallkirja panid Mikitamäe vallavolinikud oma meelt muutma. Erinevalt varasemast plaanist kärpida kohaliku raamatukogu lahtiolekuaega poole võrra, jätkab asutus ka edaspidi täistööajaga.


Veebruarikuu volikogu istung Mikitamäel oli tavaliselt pingelisem. Veel mõni tund enne istungit jõudis volikogu esimehe lauale pöördumine, millele alla kirjutanud 149 vallakodanikku nõudsid raamatukogu kärpimist puudutava jaanuarikuise otsuse ümbervaatamist, vahendas

Setomaa ajaleht

.



Idee valla ainsa raamatukogu tööaegade poole võrra kärpimisest ajas marru nii elanikud kui ka mitmed kultuuritegelased. Teiste seas võtsid raamatukogu kaitseks sõna näitleja ja raadiohääl Margus Lepa, kirjanikud Olavi Ruitlane ja Kauksi Ülle, saatejuht Juku-Kalle Raid ja mitmed teised.



Volikogu otsustas rahva nõudmisele vastu tulla ning istungi lõpuks luges volikogu esimees ette ka 149 vallakodaniku pöördumise, kus oli muuhulgas öeldud, et Lugemisaastal raamatukogu kärpimine on häbiks nii Mikitamäe vallavõimudele, tervele Mikitamäe vallale kui ka UNESCO vaimse maailmapärandi nimistusse kantud kogu Setomaale.



Mikitamäe raamatukogu keskmine laenutajate arv on 9,1 laenutust päevas. Lisaks teenindatakse paarkümmend arvutikülastust ja ajalehtede lugejaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles