Laupäeval lustiti Tartumaa trallamil

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Teppo.
Aivar Teppo. Foto: Anneli Toomel

27. veebruaril Korp!Rotalia saalis toimuval Tartumaa trallami talvepeol sai tutvuda Tartu linna ja maakonna folkloorirühmade ning rahvamuusikutega, kes valmistuvad osavõtuks juulis toimuval folkloorifestivalil Baltica 2010.


Tartumaa trallami talvepeol sai kaasa elada ja koos laulda-tantsida-mängida üheksateistkümne Tartu kandi kollektiivi ja üksikesinejaga. Noorimad osalejad on koolieelikud, vanimad pensioniealised.
Külalisesinejad olid Jõgeva- ja Järvamaalt.

Esineti kolmes jaos. Vaheaegadel mängis lõõtspillil Aivar Teppo. Päeva avasid oma etteastetega Sinimaniseele, Torbikud, Triinud ja Taavid, Haavikuemandad, Taaderandi tähesõel ja Rodnik.

Pärastlõunal mängisid, laulsid ja tantsisid külalised Koeru folkloorirühmast, Aivar Teppo, Tarm, Minjoon, Linda, Allan ja Arvo Avi ning Kolumats.

Talvepäeva veeretasid õhtusse Liinatsuraq, Sireli, Upsijad, Marju Varblane ja Püürhäll.


Paralleelselt suviseks suurpeoks parimate väljavalikuga tehti ka tasemetunnistusest huvitatud kollektiivide ja üksikesinejate atesteerimine Ingrid Rüütli ja Igor Tõnuristi valvsa pilgu all.. Taotleda sai kõrgemat, I või II kategooriat ja tasemetunnistus kehtib kolm aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles