Tartu piltnik käis tõotatud maal

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli kütuseveokid teel Gaza sektorisse. Foto pole sündmusega seotud.
Iisraeli kütuseveokid teel Gaza sektorisse. Foto pole sündmusega seotud. Foto: Reuters

Jätkuks loomemajanduskeskuse fotokunstirohkele aastaalgusele avatakse 5. veebruaril Loov galeriis Filipp Solovjovi näitus Iisraelis valminud fotodest - «Tõotatud Maa».


Näitusel võib näha noore, kuid juba küllaltki iseseisva ja huvitava fotokunstniku Filipp Solovjovi töid. Autor on eelkõige huvitav selle poolest, et jäädes truuks klassikalise must-valge fotograafia traditsioonile, otsib kunstis isikupäraseid, sissetallamata radu, märkis loomemajanduskeskuse juhataja Raul Oreškin.



Tõotatud maale pühendatud töödes on aimata kunstniku erilist nägemust sajanditepikkuse ja keerulise ajalooga riigist. On tunda, et teda tõeliselt huvitab selle püha, prohvetite ja türannide, võitude ja kaotuste, rõõmu ja kurbuse, mahajäetud ja taas leitud maa saatus.



Oma loominguga ei püüa autor vastata keerulistele küsimustele ajaloost ja tänapäevast, vaid vastupidi, püstitab küsimusi endale ja ühiskonnale. Vastuseid neile küsimustele aga peab igaüks otsima iseendas.



Moskvas sündinud, praegu Eestis elav Filipp Solovjov on Tartu Kõrgema Kunstikooli fotoosakonna kolmanda kursuse tudeng. Olles fotograafiaga tegelenud aastast 2003, on Filipp osalenud mõnel grupinäituse, käesolev näitus Loov galeriis on aga kunstniku esimene isikunäitus.



Väljapanek jääb avatuks 19. veebruarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles