7(0) fakti

Jüri Kaldmaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuislane Raivo Adlas.
Vanemuislane Raivo Adlas. Foto: Margus Ansu

Et Sina, Raivo, saad pühapäeval 70?! Naera ise oma nalja. Sulle on ka 60 palju pakkuda.


1. Sa oled lavastajana ajanud ja ajad (järje)kindlalt edasi eesti asja, toonud lavale nii surnud klassikuid (eriti Lutsu ja Raudseppa) kui ka elavaid – igal juhul «kahtlasi» ja peavoolu mittekuuluvaid – autoreid nagu Aapo Ilves, Hendrik Lindepuu, Veiko Märka, Jan Rahman jt. Mul on suur au selles rivis seista.



Sa oled näitlejana kehastanud Belskit ja Firssi, Kreutzwaldi ja Köögertali, Jörgen Tesmani ja John Gabriel Borkmani, Karl Moori ja tsaar Aleksandrit. Galerii missugune!



2. Sa oled Suur Juht ja Õpetaja. Vilde Teatrit pean silmas. Sinuta seda näitemänguseltsi ei oleks.



3. Sa oled palju inimesi (loe: harrastusnäitlejaid) õnnelikuks teinud Tartus, Elvas, Palamusel, Räpinas, Kallastel... Sa võid suvalise inimese tänavalt laval huvitavalt mängima panna. Sellist oskust pole teps mitte igale näitejuhile antud.



4. Sa oled lavastanud kaks korda Madis Kõivu «Tali»: 1996 Vanemuises ja 2007 Palamuse amatöörteatris. Võtke heaks või pange pahaks, kuid Palamuse ja Tartu amatöörid andsid Vanemuise proffidele silmad ette.



5. Sa oled väsimatu. Mina, kes ma võiks Sulle poja eest olla, ei jõua ära imestada-imetleda Sinu energiat, kõikjale ning kõige jõudmist ja heatahtlikkust. Anna kübeke mulle ka.



6. Sa oled ütelnud mulle kaks lauset, mis on muutnud mu elu. Me otsime jumalaid kirikutest ja taevastest. Ometi võib killuke neist kõndida siinsamas meie kõrval.



7. Sa oled... Sa oled! Ülejäänud 63 fakti ei mahu paraku ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles