Tasakaaluplatvorm toetab sirget sammu

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu viiest Selverist kogutud  heategevusliku raha tšeki võttis eile lastekliinikus vastu TÜ Kliinikumi lastefondi projektijuht Pii Müller.
Tartu viiest Selverist kogutud heategevusliku raha tšeki võttis eile lastekliinikus vastu TÜ Kliinikumi lastefondi projektijuht Pii Müller. Foto: Margus Ansu

Tänu Selveri kundede annetustele ning sellele, et nad eelistasid poes mõnd kindlat kaupa, kogunes Tartu viiest Selverist kokku heategevusraha, mille eest lastefond saab lastekliinikule osta tasakaaluplatvormi.


Laste taastusravis vajalik tasakaaluplatvorm seatakse üles Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliiniku füsioteraapiaruumi, mille põrandale on joonistatud jutte ja ruute ning kus on juba ees teraapialaud ning ka lastefondi abiga muretsetud liikuv jooksurada.



Taastusraviarst Tiina Lind ütleb, et tasakaaluplatvormi neil veel ei ole, aga nad on sellest abivahendist väga huvitatud. Tasakaaluplatvorm aitab rühihäirega või trauma üle elanud last, aga ka liigese- või närvihaigusega võitlevat väikest patsienti treenida ja edasi areneda.



Laste ja teaduse heaks


«See on niisugune asi, mille ebakindlal pinnal seistes peab laps püüdma tasakaalu hoida ka siis, kui asub seal liikumisharjutusi tegema,» räägib Tiina Lind. Oluline on Linnu sõnul see, et aparaat lubab saadud tulemusi salvestada, neid hinnata ja analüüsida.



«Nii laienevad noorte taastusraviarstide uurimisvaldkonnad. Lisaks laste treenimisele saame teadust teha,» oli ta rõõmus.



123 852 krooni väärtusega tšeki andsid eile lastefondi projektijuhile Pii Müllerile üle


Veeriku Selveri juhataja Ille Toomas ja Anne Selveri juhataja Merike Kõrgeperv.



Nad märkisid, et Selveri heategevuskampaania «Koos on kergem» leidis tänavu aset juba seitsmendat korda ja et iga aastaga on annetused kasvanud.



«Näiteks 2006. aastal kogutuga võrreldes on need Tartu Selvereis kasvanud koguni poole võrra,» ütles Ille Toomas.



Ta selgitas, et inimesed said annetada sularaha, aga andsid oma panuse heategevusse ka siis, kui nad valisid oma ostukorvi mõne kindla firma hambapasta, tee või maiustuse. Lisaks annetas nende kaupade tootja.



Kampaania toimus 26. novembrist 7. jaanuarini terves Eestis ja kokku saadi pea miljon krooni ning see jagati Eesti paljude haiglate vahel.



Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliiniku juhataja Vallo Tillmann ütles, et ägedate haigustega saadakse ikka hakkama, sest need on alati tähelepanu keskpunktis ja nõuavad kohe sekkumist.



Taastus ja arenemine


«Ära ei tohi aga unustada taastusravi,» rõhutas ta. «Ja mitte ainult taastusravi, sest laps ju kasvab, ja kui temaga midagi juhtub, siis tuleb teda aidata mitte ainult taastada, vaid ka edasi arendada, et ta haigusest hoolimata kasvukaaslastele järele jõuaks.»



Lastefondi esindaja Pii Müller märkis, et nüüd on lastefondi ülesanne tasakaaluplatvormi ostmiseks hange välja kuulutada ning et loodetavasti paari kuu pärast on igatsetud aparaat lastekliinikus kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles