Loomemajanduskeskus korraldab vene kultuurinädala

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu loomemeajanduskeskus.
Tartu loomemeajanduskeskus. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kultuurikohvik Elushetked Tartu loomemajanduskeskuses muutub nädalaks vene kultuurikandjaks. Külaliste ootel seisab samovaris aurav tee kogu kultuurinädala vältel - 25. - 30. jaanuarini.


Loomemajanduskeskuse juhi Raul Oreškini sõnul leiab sel nädalal kohviku menüüst vene rahvustoite, kõlab sobiv taustamuusika ja ainult selleks nädalaks vastavalt teemale kujunduse saanud kohvikuruum on samuti põhjusteks, miks kasvõi korraks valgest kargest talvest sooja ja kirevasse slaavi meeleollu astuda.



«Et kultuurikohvik on ellu kutsutud just stiilipidude korraldamise eesmärgiga, siis kasutame igat võimalust, et argipäeva läbi pideva muutumise elevust tuua,» selgitas kohviku perenaine Margit Foht. Nii juhtuski, et kui koostööpartner Loominguline Ühendus Aare Kask tuli ettepanekuga korraldada slaavi kultuurinädal, mille kaudu saaks oma vaimu värskendada ja aimu vene kultuurist ning inimestest tänasel päeval, oli Foht ideest võlutud.



25. jaanuaril tähistatakse sünniaastapäeva vene näitlejal, luuletajal ja lauljal Vladimir Võssotskil ning vene maalikunstnikul Ivan Šiškinil. Samal kuupäeval aastal 1755 asutati Lomonossovi nimeline Moskva Riiklik Ülikool ning seda päeva tähistatakse tudengite päevana.



29.jaanuaril on 150 sünniaastapäev novellistil ja näitekirjanikul Anton Tšehhovil.



Vene kultuurinädal on Eesti Unesco Noorteühenduse kaasabil täidetud sisuka programmi ja põnevate ettevõtmistega. «Esmaspäeval tähistame tudengite kaitsepühaku Tatjana päeva, teisipäeval korraldame hubase filmiõhtu, neljapäeval viib Inge Karjus läbi tervistava teeõhtu, reedel kuulame vene romansse ja autorilaule Natalja Trošina ja Ljudmila Mesropjani esituses ning laupäeval ootame kõiki nautima talverõõme vene moodi. Kohvikus on vene kaasaegse kunsti väljapanek, mille eest täname Tartu kunstimuuseumi,» tutvustas Foht nädala jooksul toimuvat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles