Tähtveres tegutsev poistekamp ajab linlasi ärevusse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kastani tänaval asuvast Saksa kultuuri instituudist haarasid poisikesed kaasa ühe töötaja rahakoti
Kastani tänaval asuvast Saksa kultuuri instituudist haarasid poisikesed kaasa ühe töötaja rahakoti Foto: Margus Ansu / Postimees

Viimastel kuudel on mõned tartlased jäänud Tähtvere piirkonnas ilma rahakotist või saanud koguni peksa. Kurikaelteks on tõenäoliselt samas piirkonnas elavad 13-17aastased poisid, kes ise nimetavad end Veski Unitiks (või Unioniks).


Saksa kultuuri instituudis töötav Evely Rammo sai poisikeste jultumust tunda omal nahal.

Teisipäeval, 19. jaanuaril sisenesid kaks umbes 13-14aastast nii eesti- kui vene keeles kõnelenud poissi Kastani tänaval asuvasse majja, kuid ühel hetkel olid nad kadunud. Samal ajal oli Rammo käekotist kadunud ka rahakott.

«Asusime koos kolleegiga mõned minutid pärast toimunut neid mööda Tähtveret otsima. Meid abistas ka mitu politsei patrullautot, kuid otsingud lõppesid kahjuks tulemusteta,» rääkis Evely Rammo.

Sularaha vargapoisid ei saanud ning kõik pangakaardid lasi Rammo kohe sulgeda. Paraku jäi rahakotti veel hulk dokumente, mis igapäevaelus väga vajalikud ning mille dubleerimine võtab kaua aega.

Eriti tunneb Rammo puudust juhiloast aga ka Tartu Ülikooli raamatukogu lugejapiletist ning teistestki omanimelistest kaartidest.

Rammole teadaolevalt on samad poisid käinud majas ka varem ning kuni kuuekesi. Teisipäeval saabunud poisid olid umbes 140-150 sentimeetrit pikad. Neist üks oli hästi heleda nahaga noorsand, kel seljas tume jope. Teine oli sinise-hallikirju ruudulise pusaga.

Lahkusid nad majast ilmselt Kassitoome suunas.

Kannatanu avaldas lootust, et ehk jõuab info Tähtveres elavate inimesteni, kes aitaksid need poisid kätte saada.

«Kuuldavasti pidavat need poisid läheduses elama, sest nad on instituudis mitmeid kordi varemgi käinud. Niimoodi avalikult pole nad vist veel miskit varastanud,» ütles Rammo.

Kui keegi Evely Rammole kuulavaid dokumente leiab, palub nende omanik helistada numbril 5233041.

Tartu Postimehele teadaolevalt on ka mitmed teised inimesed puutunud Tähtveres kokku umbes 13-17aastaste noorukitega ning mitte alati ei ole kohtumine sujunud rahulikus õhkkonnas.

Ühel juhul sattus pekstud noormees koguni haiglasse. Seoses selle kuriteoga on tuvastatud neli kahtlustatavat ning nende suhtes on menetlus alles käimas.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri hinnangul ei ole tegemist eriti tõsiselt võetava kambaga, kuid arengutel selles piikonnas tuleb kindlasti silma peal hoida. Toime on nad politseile teadaolevalt pannud vaid ühe kuriteoepisoodi ning seetõttu ei torka nad ka silma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles