Kuulsa konverentsi väikevend tuleb Tartusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veebruari lõpus jõuab esimest korda Tartusse maailmakuulsast konverentsisarjast TED inspireeritud kohalik konverents TEDx, mille korraldajad soovivad osalisi üllatada ja innustada lennukatele mõtetele.


«Tahame ärgitada eestlasi «kastist välja» mõtlema ning tutvustada tänapäevaseid mõtlemis- ja tegutsemissuundasid,» selgitas konverentsi peakorraldaja Martin Noorkõiv, miks rühm hakkajaid noori otsustas maailmakuulsa TED konverentsi vaimus ka Tartus ürituse korraldada.



TED on Noorkõivu selgitusel kord aastas Californias toimuv uuenduslike ja lennukate ideede konverents, kus eri valdkondade arvamusliidrid saavad ülesandeks pidada 18 minuti jooksul oma elu parim kõne.



Sütitavate mõtetega on 25 aasta eest alguse saanud konverentsisarjas esinenud näiteks Steve Jobs, Bill Clinton, Bill Gates ja mitmed teised värvikad esinejad. Nende hulgas ka Nobeli, Oscari, Emmy ja Pulitzeri auhinna võitjaid.



Peagi Tartus toimuv TEDx on Noorkõivu sõnul kohalik, iseseisvalt korraldatud üritus, mis võimaldab osalistel saada TED konverentsi sarnast kogemust. «Sellest ka see väike x seal lõpus, et tegemist pole ikkagi päris TEDi, vaid selle suure konverentsi vaimus korraldatud üritusega,» rääkis Noorkõiv.



Tartu konverentsil on lubanud oma elu parima kõnega esineda David Vseviov, Jaanus Harro, Priit Kogerman, Toivo Maimets, Aune Past, Kristjan Port, Rain Rannu ja Marko Rillo.



Registreerimine TEDx Tartu konverentsile on alanud. Lisainfot leiab ürituse koduleheküljelt http://tedxtartu.org.



Internetiküljelt www.ted.com on aga võimalik vaadata rohkem kui 500 esinemist, millega rahvusvahelised kõnelejad on kuulajaid inspireerinud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles