Pumplat võib asendada restoran

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Smuškini eskiisil on tulevane restoran valget karva.
Roman Smuškini eskiisil on tulevane restoran valget karva. Foto: TPM

Haridus- ja teadusministeeriumi juristile Maarja-Liisa Masingule kuuluv osaühing Mataaria kavandab Fortuuna tänava pumbajaama asemele restorani, mille detailplaneeringu eskiisi avalik arutelu on 13. jaanuaril.


Masing ütles, et ostis firma läinud aastal koos küpseva restoraniplaaniga. Majandussurutisest hoolimata ei tee Mataaria detailplaneeringut sahtlisse, vaid loodab alustada kahekorruselise söögikoha ehitust esimesel võimalusel. «Loodame, et ajad paranevad ja idee võtab ilmet,» lausus ta.



Stiil täpsustub

Restorani stiilist ja pakkumisele tulevaist toitudest on Masingu sõnul ennatlik rääkida. Mataaria juhataja Viljar Vahi täiendas aga, et ilmselt ei kujune sellest ülipeent paika pühendunud gurmaanidele.



«Arvestame ka võimalusega, et restoraniga kaasneb kiirtoitlustus,» avaldas Vahi. «Loot­sime, et 2009. aasta lõpuks saab detailplaneering kinnitatud ja restoran selle aasta jooksul valmis, aga asjaajamise venimine on plaane segamini löönud. Sel aastal loodame ehitusega vähemalt alustada.»



Vahi sõnul võivad Fortuuna 3 detailplaneeringu materjalides leiduvad funktsionalistlikud restoranieskiisid, mille autor on Tartu Arhitektuuribüroo peaarhitekt ja Turusilla projekteerija Roman Smuškin, oluliselt ilmet muuta.



«Eskiis peab andma üldise ettekujutuse, kuidas sellises mahus hoone ümbruskonnaga sobib,» märkis Vahi. «Kahe korruse piir on pandud paika juba planeeringu lähteülesandega. Kuid põhimahte ei saa eskiisis väga täpselt määratleda teisiti kui kuupidena.»



Fortuuna 3 pisut enam kui 400-ruutmeetrisel kinnistul seisab praegu kasutuseta pumbajaam, mida ootab lammutus.



Unistus kõrghoonest


Kinnistu omanikfirma Ma­taaria on registreeritud 2008. aasta kevadel, selle registreeritud tegevusvaldkonnaks on kinnisvara ost ja müük. Ettevõtte juhataja Viljar Vahi ütleb end olevat seni tegelenud peamiselt kaubandusega.



Nelja aasta eest soovis Fortuuna 3 kinnistu toonane omanik OÜ Maiben teha sealsest ärimaast üldplaneeringu alusel elamumaa, et püstitada kuni 15-korruseline kortermaja. Tartu linn ja maavalitsus näitasid aga kõrghoonele punast tuld.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles