Linda asemele tuleb peagi Tahta

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitus.
Ehitus. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tähe tänaval kunagi asunud Linda poes, kus viimati oli teise ringi mööbli kauplus, askeldavad ehitajad, kes teevad müügisaali kabinette.


Neid kabinette ja müügisaalist vasakut kätt jäävasse endisse lattu tulevat auditooriumi läheb tarvis Tähe 56 kortermaja esimesel korrusel tööle hakkavale piirkondlikule õppenõustamiskeskusele, täpse nimega Tartumaa hariduse tugiteenuste arendamise keskusele Tahta.



Keskus hakkab aitama neid Tartu linna ja maakonna lapsi, kes on koolis jänni jäänud või kipuvad koolile hoopis käega lööma, selgitas Tahta projektijuht, Tartu linna haridusosakonna peaspetsialist õppesuundade alal Eneken Juurmann.



«Kui laps keskusesse pöördub, saab ta vajadusel ühest kohast eripedagoogilise, psühholoogilise, sotsiaalpedagoogilise ja karjäärinõustamisalase toe,» ütles ta.



Õpilast toetatakse meeskonnatöö põhimõttel: erinevad asjatundjad moodustavad ta ümber tugimeeskonna ja leiavad ühiselt parimaid lahendusi. Õpilase aitamisse kaasatakse ka ta vanemad, kes saavad erinevat nõustamist.



Tartus tegeleb jänni jäänud õpilaste toetamise ja abistamisega 1998. aastast Kroonuaia kooli juures asuv nõustamis- ja õpiabikeskus. Lisaks eripedagoogilisele ja psühholoogilisele toele on keskuses ka sotsiaalpedagoog ja psühhiaater. Ene­ken Juurmanni sõnul on aastas selle keskuse abi kasutanud ligi tuhat last.



Eelmisel õppeaastal hakkas haridus- ja teadusministeerium arendama laste toetamise programmi, mille üks osa näeb ette piirkondliku õppenõustamiskeskuse rajamise.



Et Tartu linnas on selliseid nõustamisteenuseid juba kümme aastat osutanud nõustamis- ja õpiabikeskus, otsustasid Tartumaa omavalitsused, et keskus peaks oma tööd suurema ringi õpilaste abistamiseks jätkama.



Kuna Kroonuaia kooli juures oli keskusel suur ruumikitsikus, otsustati Tahta jaoks otsida avaram koht.



Tahta ruumide ehitamiseks ja töö käivitamiseks kulub veidi enam kui 3,6 miljonit krooni, millest 3,1 miljonit krooni sai Tartu linnavalitsus Norra-EMP regionaalarengu toetusskeemist.



Keskus avatakse 26. märtsil.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles