Piirivalve lubab Peipsile saanide ja karakattidega

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve lubab kalastajaid peipsile nüüd ka omavalmistatud kergete maastikusõidukitega. Pildil karakatiks nimetatav omavalmistatud sõiduk pildistatuna Peipsi järvel Kallaste kandis.
Piirivalve lubab kalastajaid peipsile nüüd ka omavalmistatud kergete maastikusõidukitega. Pildil karakatiks nimetatav omavalmistatud sõiduk pildistatuna Peipsi järvel Kallaste kandis. Foto: Risto Mets

Tänasest andis Ida prefektuuri piirivalvebüroo loa minna Peipsi järve jääle ka mootorkelkude ja kergete omavalmistatud maastikusõidukitega. Jätkuvalt on keelatud järvel liikuda autode ja traktoritega. Seni tohtis järvel liikuda vaid jalgsi.


Ida Prefektuuri piirivalvebüroo piiriturvalisuse talituse juhi Juhan Voisti sõnul on jääluure andmetele tuginedes alates 4. jaanuarist kutselistel ja harrastuskaluritel


lubatud Peipsi järve jääle Ida-Viru maakonnas minna mootorkelkude ning kergete omavalmistatud maastikusõidukitega, vahendas politsei- ja piirivalveameti pressibüroo.



Ida-Viru maakonnas on lubatud järvele minna kuni nelja kilomeetri kaugusele kaldast. Ajutisele kontrolljoonele ei tohi minna lähemale kui 200 meetrit.



Eilsete mõõtmistulemuste järgi on jää paksus 22 sentimeetrit ja sellel lasub kuni 35 sentimeetri paksune lumekiht. Lõhedes on jää paksus aga vaid viis sentimeetrit ja sellel kuni 10 sentimeetri paksune lumekiht.



Vois soovitab jääle minnes arvestada ilmastikutingimustega. Eriti ettevaatlik tuleb olla Smolnitsa küla piirkonnas, kust kulgevad õhukese jääkattega jäälõhed


Venemaa kalda ja Sahmeni madaliku suunas.



Ida prefektuuri piirivalvebüroo palub kõigil sõidukitega ja jalgsi kaugemale kui kilomeetri Peipsi järve jääle minejail registreerida oma väljumine järvele ja saabumine järvelt lähimas kordonis.



Kalastajatel soovitab piirivalve järvele minnes selga panna päästevest, võtta kaasa jäänaelad, mobiiltelefon ja navigatsiooniseade (GPS).



Infot jääolude kohta saab küsida lähimast kordonist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles