Kolmikavarii sulges hommikul Tartu lähedal liikluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus juhtus 22. detsembri hommikul kell 8.35. Selles osales viienda seeria BMW, Subaru Tribeca ning veoauto.
Õnnetus juhtus 22. detsembri hommikul kell 8.35. Selles osales viienda seeria BMW, Subaru Tribeca ning veoauto. Foto: Risto Mets

Tartu linna lähedal juhtunud avarii sulges hommikul liikluseks Tartu-Jõgeva-Aravete maantee.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kristina Kostina sõnul juhtus Tartu-Jõgeva-Aravete maantee esimesel kilomeetril kolme autoga avarii.

Politsei esindaja sõnul ei olnud kella 9 seisuga informatsiooni vigastatutest, kuid üks inimene ei pääsenud avariilisest sõidukist välja ning tema vabastamisega tegelesid hommikul päästjad.

Sündmuskohal käinud Postimehe reporteri sõnul osalesid avariis sõiduautod BMW ja Subaru ning Volkswagen. 

Kell 9.30 andis politsei loa liiklus maanteel avada. Päästjad katsid teele lekkinud õli absorbendiga, kuid Postimehe reporteri sõnul on lahtise lume tõttu tee väga libe.

Kostina lisas, et Tartumaal sadas hommikul lund ning liiklusolud on raskendatud, mistõttu tuleb olla liikluses eriti ettevaatlik ja hoida pikivahet.

Hiljem edastas politsei ka täpsema sündmuste käigu. Nimelt sai avariideahel kella 8.45 paiku alguse sellest, et Jõgeva poolt tulnud Toyota peatus sadakond meetrit enne Müta bussipeatust ning ootas sisselülitatud suunatuledega vasakpöörde võimalust.

Toyota tagant lähenes BMW, mida juhtinud 41-aastane naine pidurdas kokkupõrke vältimiseks järsult, ning kaotas auto üle kontrolli.

BMW libises vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku Tartu poolt vastu tulnud Subaru maasturiga. Kokkupõrkest paiskus Subaru teelt välja, seda juhtinud 34-aastane mees aga vigastada ei saanud.

Jõgeva poolt tuli BMW taga veel sõiduauto VW Passat, mida juhtinud 38-aastane mees kaotas pidurdades sõiduki üle omakorda kontrolli. Volkswagen sõitis esmalt paremale vastu metallist teepiiret ning paiskus sealt edasi vastu avarii teinud BMW-d.

Õnnetuses said vigastada kaks inimest, kes toimetati TÜ Kliinikumi. BMW juhile osutati esmaabi ning ta lubati kodusele ravile. Samas autos viibinud 78-aastane kaasreisija jäeti haiglasse ravile.

Toyota ega selle juht vigastada ei saanud. Vahetult pärast vasakpööret lendas Toyota pihta ühe avarii teinud sõiduki detail. Toyota juht oli ka see, kes helistas kohe häirekeskuse numbril ning teatas avariist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles