Võimlemisfestival üllatas poiste rohkusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimlemisklubi Akros. Juhendaja Heigo Klaos.
Võimlemisklubi Akros. Juhendaja Heigo Klaos. Foto: Triin Jaanimägi

Neljapäeva õhtul kogunesid Veeriku kooli võimlasse juba kolmandat aastat järjest Tartu koolide võimlemisrühmad.


Võimlemisfestivalile oli tulnud hoolimata gripilainest ja masust oma osavust näitama viis kooli: Veeriku kool, Mart Reiniku gümnaasium, Tamme gümnaasium, Kunstigümnaasium ja Miina Härma gümnaasium. Pealtvaatajatele esines 200 noort ühtekokku 17 võimlemiskavaga show-tantsust akrobaatikani.

Nagu Veeriku kooli direktor Ruth Ahven oma avakõnes märkis, kippus muidu üsna suurena tundunud kooli võimla sellise ürituse jaoks kitsaks jääma. Pealtvaatajaid ja kaasaelajaid oli kogunenud palju ning tundus, et kõik soovijad ei mahtunudki uksest sisse.

Võimlemisfestivali eesmärk on olnud läbi aastate tervislike eluviiside ja eelkõige võimlemise propageerimine koolinoorte seas.

Võisteldi kolmes vanuserühmas: 1.–6. klass, 7.–12. klass ja koondrühmad (1.–12. klass). Peale neljateistkümne laureaaditiitlit ihkava rühma esinesid kaks koolieelikute rühma ja üks vanemate noormeeste rühm võimlemisklubist Akros meeleolukate vahepaladega, mis näitas, et ka päris pisikeste lasteaiapoiste seas on võimlemine populaarne.

Tänavuse festivali osalejad olid nooremad kui eales varem. Paljude rühmade jaoks oli see nende kõige esimene kogemus publiku ees.

Nii kohtunikud kui ka osalejad leidsid, et võrreldes eelmiste aastatega on võimlemisfestivali sportlik tase märgatavalt tõusnud. Üllatas, et peaaegu pooled osalejatest olid meessoo esindajad. Neidude graatsiliste võimlemis- ja tantsukavade kõrval pakkusid poisid akrobaatilisi etteasteid tirelite, hundirataste, püramiidide ja saltodega. (TPM)

Veeriku kooli võimlemisfestivali parimad
1.–6. klass
• Veeriku kool, kava «Rändajad» (autor ja juhendaja Nele Varendi)
• Mart Reiniku gümnaasium, «Laste rokk» (Kirsika ja Kersti Poska)
• Veeriku kool, «Suurpuhastus» (Nele Varendi)
7.–12. klass
• Mart Reiniku gümnaasium, «Nagu Aafrikas» (Külli Kingo)
• Kunstigümnaasium, «Jooksev armastus»
(Helve Israel)
• Mart Reiniku gümnaasium, «Tüdrukud šõus» (Kirsika ja Kersti Poska)
Koondrühmad:
• Tamme gümnaasium, «Rock’n’roll» (Janika Kurg)
• Veeriku kool, «Päikese­ratas» (Nele Varendi)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles