Ilmavaatleja: jõule tuleb oodata heitliku ilmaga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähinädalatel võivad eestimaalased omal nagal tunda nii krõbedat pakast kui ka sulailma.
Lähinädalatel võivad eestimaalased omal nagal tunda nii krõbedat pakast kui ka sulailma. Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

Umbes 90-protsendilise tõenäosusega saab väita, et jõulud tulevad lumised, kinnitas Tartu Ülikooli keskkonnafüüsika vanemteadur ning ilmavaatleja Marko Kaasik. Ta lisas, et tee lumeni kulgeb siiski üle kivide ja kändude.


Kaasiku sõnul ootab lähemate nädalate ilma ees suur temperatuurikõikumine. «Kerge külm kestab selle nädala lõpuni, seejärel on oodata järsku jahenemist.»



Külma tuleb kindlasti -10 kraadi. Samuti on umbes 50-protsendiline võimalus, et pakane langetab kraadiklaasinäidu ka -20 piirist allapoole.



Jahenemine puudutab eelkõige Ida- ja Lõuna-Eestit. Kas pakane ka Peipsi järve kaanetab, ei ole veel selge. Merele lähemal asuvatel aladel suurt külma ei tule.



Edaspidi on oodata väga vahelduvat kliimat. Milline tsüklon parasjagu võimu võtab, selline tuleb ka ilm. Esineda võib lumesadusid, ent erilist tormi ei ole oodata.



Kaasik ütles, et praeguste andmete põhjal võib ennustada pigem valgeid jõule ning temperatuurid jäävad erinevatel andmetel vahemikku 0 kuni -15. Konkreetsete päevade ilma aga veel ennustada ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles