Jõuluoksjon kogub haigete laste heaks raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonihaamer.
Oksjonihaamer. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tartu messikeskus Kreutzwaldi 60 muutub 16. kuni 20. detsembrini jõulumaaks, kuhu saab sõita kesklinna ja messikeskuse vahet tiirutava jõulubussiga. Bussis jagavad Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi vabatahtlikud piparkooke.



Messikeskuses tegutsevad lastefondi päkapikud, kes korraldavad seal koos maskott Mõmmikuga põnevaid mänge ja meisterdavad jõulukaarte. 



Kõik jõulumaa külalised saavad aga aidata soetada lastehaiglale väga vajalikku aparaati – fiiberbron­hos­koopi. Nimelt on 18. detsembril jõulumaal laat koos kingiööga, mil uksed on avatud keskööni.



Laadaoksjonile on paljud ettevõtted välja pannud oma kaupu ja erilisi üllatusi. Oksjonilt saadud müügitulu lähebki TÜ Kliinikumi lastehaiglale aparatuuri ostmiseks. 



Fiiberbronhoskoop maksab 295 000 krooni, millest praegu on koos 51 000 krooni. See on spetsiaalselt väikelastele mõeldud aparaat, mille abil saab uurida ülemiste ja alumiste hingamisteede haigusi, puhastada hingamisteid ning võtta bakterioloogiliste ja koeuuringute tarvis proove.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles