Athenas näeb Tartus filmitud tudengimuusikali

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Athena keskuse kinosaal.
Tartu Athena keskuse kinosaal. Foto: Margus Ansu.

Palju laulu, tantsu, armastust ja tudengilikku energiat filmiti kevadel kokku nii Tartu auditooriumites kui südalinnas. Täna saavad kõik soovijad «Tudengimuusikali» Athena keskuses oma silmaga kaeda.


Stsenaariumi järgi alustab Tallinna tüdruk Elen (Adeele Sepp) sel septembril uut elu. Ta kolib Tallinnast isa juurest Tartu ühikasse, et õppida ülikoolis majandust, vahendas Tartu kultuuriaken.



Eleni sõbranna Liis (Merli Plink) ja toanaaber Kati (Katre Luik) hakkavad juba esimesel päeval talle õpetama õiget tudengielu - pidusid, eksamiteks õppimist, kaltsukates käimist ja armusuhteid. Elenil tulebki tegemist teha kahe väga erineva poisiga - Dimaga (Dmitri Kurilov) ja Kaarliga (Kaarel Targo).



Muusikali tantsustseenides löövad kaasa sajad noored Tartust ja mujalt Eestis. Teiste seas mängivad ja laulavad ka TÜ õppejõud Kalev Tarkpea ja rektor Alar Karis.



Filmi muusika on kokku pandud paremate tänaste tudengibändide loomingust. Seda esitab ansambel Kognito. Laulude sõnad kohendas filmi jaoks Margus Niitsoo.



Filmi režissöör on Richard Meitern. Stsenarist Elo Madissoon. Näitejuht Martin Liira. Operaator Urmas Nimetu. Helikujundajad Martin Hein ja Martin Kikas.



Linateos esilinastus 25. novembril. Tänane seanss algab kell 19.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles