101-aastane mees tahab arvutit õppida

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanim tartlane Albert Peebo.
Vanim tartlane Albert Peebo. Foto: Sille Annuk

Täna sünnipäeva tähistav tartlane Albert Peebo võtab külalised vastu ratastoolis. Veel aasta tagasi tuli ta eeskotta ise ust lahti tegema, tänavu siis teistmoodi.


Albert Peebo ratastooli viinud õnnetus ei ole aga mingi vanadushaigus või -häda. See on vigastus, mis võib juhtuda igaühega, kes on ettevaatamatu. Nii tabas õnnetus ka Albert Peebot, kui ta teiselt korruselt treppi mööda esimesele astus.



Vanahärra on kukkumisel saadud traumast paranenud jõudsasti. Kitsetaolise abivahendiga võtab ta iga päev ette jalutuskäigu ja teeb ringiratast kolm tiiru läbi oma kolme toa.



Noorem tütar Sirje Kokassaar, kelle perega Albert Peebo ja ta 88-aastane abikaasa Linda Peebo Tähtveres elavad, on muidugi neil jalutuskäikudel kohal ning kontrollib, et kõik laabuks.



«Vahel teen isegi neli või viis tiiru,» ütleb Albert Peebo uhkelt ja palub tütart, et too külalistele kohvi märkaks valada.



Küsimuse peale, kuidas 101-aastane mees ennast tunneb, vastab Peebo teravmeelselt: «Vahest umbes nii kui sada aastat tagasi, mil ma aastaseks sain!»



Eelmisel nädalal hakkas ta aga oma tütrele rääkima õpetaja palkamise juttu. Kui siis tütar uuris, mida isa veel õppida tahaks, vastas too, et arvutit.



Praegu on Albert Peebo peamine ajaviide raadio kuulamine ja televiisori vaatamine.



Telerist naudib ta Animal Planeti kanalit ja raadiost kuulab hea meelga loodusemees Hendrik Relve reisimuljeid.



Viimase eluaasta kõige rõõmustavam sündmus on see, et Peebode pere kasvas ühe põlve pikemaks.



Nüüd on Albert Peebol lisaks kahele tütrele ja kolmele lapselapsele ka esimene lapselapselaps, kes kannab nime Märt-Jaagup Peebo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles