Politsei tegi kindlaks koolitulistamisega ähvardanud noormehe

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseilintidega piiratud koolitulistamise ähvarduse saanud Tartu Kommertsgümnaasium kolmapäeva hommikul.
Politseilintidega piiratud koolitulistamise ähvarduse saanud Tartu Kommertsgümnaasium kolmapäeva hommikul. Foto: Margus Ansu / Postimees

Lõuna politseiprefektuuri politseinikud tabasid 18-aastase noormehe, kes tunnistab, et pani internetti ähvardussõnumi Tartu Kommertsgümnaasiumis täna aset leidma pidanud koolitulistamisest. Noormees ei ole sama kooli õpilane.


Kriminaalmenetluse käigus on politsei eile õhtust alates vestelnud nii Tartu Kommertsgümnaasiumi õpetajate, õpilaste kui ka lapsevanematega ning kogunud muid tõendeid, mis lubasid arvata, et koolitulistamiseni ähvardus ei vii ning noormehe kinnipidamiseni jõuti õhtupoolikul, vahendas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Marko Uibu.

Lõuna politseiprefektuuri kriminaalosakonna vanemkomissari Vallo Koppeli sõnul suhtus politsei eile pärast vihjete saamist ingliskeelses foorumis üleval olnud
anonüümsesse ähvardusse täie tõsidusega ning koheselt alustati kriminaalmenetlust.

Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püssi sõnul tundub taoline ähvardamise viis jõudvat ka Eestis juba tavapärasemate pommiähvarduste kõrval nende vahendite sekka, millega püütakse külvata segadust, takistada koolitööd või pälvida avalikkuse tähelepanu.

Prokurör hoiatab, et karistused taoliste tegude eest on väga tõsised: «Seadus näeb lõhkekeha või relvaga ähvardades avaliku korra raske rikkumise eest kuni viieaastase vangistuse, lisaks tuleb ähvardajal hüvitada ka väljakutsega seotud häireteenistuste kulud, mis on märkimisväärne summa.»

Prokurör rõhutab, et info Tartu koolidele tehtud ähvarduste kohta on jätkuvalt oodatud ning tänab neid, kelle abil politsei foorumipostituseni jõudis.

«Ehkki antud juhul võib konkreetse ähvarduse ohtu hinnata väikeseks ning kahtlustatav tabati kiiresti, tuleks kindlasti ebaharilikku käitumist või ohumärke tähele panna ning nendest politseid teavitada.»

Pärast koolis relva kasutamise ähvardust kommertsgümnaasiumile laekusid politseile teated pommiähvardustest Tartu Kunstigümnaasiumile kell 11.38 ja Tartu Forseliuse Gümnaasiumile kell 12.09. Mõlemad helistajad olid meessoost ning teatasid, et koolis on pomm. Praeguse seisuga on seoses Tartu Forseliuse gümnaasiumile tehtud ähvardusega arestimajja toimetatud kooliga otseselt mitteseotud mees, kes vajas kainenemist.

Tartumaal viimastel kuudel tehtud pommiga ähvardajatest on tabatud enamik: näiteks on praeguseks tabatud kahtlustatavad pommiähvardustes, mis tehtud Kallaste koolile, Annelinna keskusele, Kivilinna gümnaasiumile ja Maarjamõis haiglale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles