Võidutöö võib vahetada asukohta

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Admiral»
«Admiral» Foto: www.ut.ee

Tartu Ülikool seadis internetti näituse füüsikainstituudi juurdeehitise arhitektuurikonkursi töödest ja töötab selle nimel, et võidutööd teoks saaksid. «Tegutseme kahel rindel,» ütles Tartu Ülikooli kantsler Andres Liinat füüsikainstituudi eurorahaga rajatava juurdeehitise kohta.


Äraseletatult tähendavad kaks rinnet seda, et töös on juurdeehitise tegemine nii praeguse hoone kõrvale Riia tänavale kui ka mõnda teise asukohta.

Teine koht on kaalumisel sellepärast, et instituudi naaberkrundi omanikud vaidlevad Tartu linnaga varem määratud teenindusmaa pärast. «See vaidlus ei ole lõppenud,» märkis Liinat eile. «Et aega võita ja asjaga edasi minna, ongi kõik variandid korraga töös.»

Eile sätiti internetti üles virtuaalnäituse füüsikainstituudi juurdeehitise arhitektuurikonkursi töödest. Välja valitud kolmest võidutööst kaks on ühe arhitektuuribüroo looming. «Meil on võitjatega kokkulepe, et kui tarvis, siis kohandavad nad oma hoone teise kohta,» rääkis Liinat.

Füüsikainstituudi juurdeehitise arhitektuurikonkursi eesmärk oli välja valida parim passiivmaja eeldustega arhitektuurne lahendus.

Virtuaalnäitus
• Tartu Ülikooli füüsikainstituudi juurdeehitise arhitektuurikonkursile esitati 20 tööd, mida saab näha http://www.ut.ee/fyysikakonkurss.
• Žürii valis välja kolm võidutööd: «Admiral», «das Model» ja «Lükat».
Allikas: Tartu Ülikool

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles