Veel üks Tartu kool sai pommiähvarduse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Forseliuse Gümnaasium.
Tartu Forseliuse Gümnaasium. Foto: Sille Annuk / Postimees

Vaid mõned minutid pärast Tartu Kunstigümnaasiumile pommiähvarduse tegemist saabus häirekeskusele veel üks kõne, kus väideti, et Forseliuse gümnaasiumis on pomm.


Päästeameti pressiesindaja Marek Simulman märkis, et ka Forseliuse gümnaasium vaadati üle ning midagi kahtlast sellest ei avastatud. Samuti sai selleski majas jätkuda õppetöö.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Liina Pissarev kinnitas, et järjekordne kõne saabus häirekeskuse numbrile kell 12.09. Helistajaks oli meesterahvas, kes tegi seda lauatelefonilt.

Kooli juurest saabunud teadete kohaselt on Tähe tänaval asuva Forseliuse gümnaasiumi juures kolm politseiautot, tuletõrjeauto ja kiirabi.

Päästeameti pressiesindaja Marek Simulmani kinnitusel on inimesed hoonest evakueeritud ja päästeamet vaatab ruume üle. Demineerijad töötavad aga alles eelmisel objektil, milleks on Tartu Kunstigümnaasium.

Kell 13.20 ajal lõpetasid demineerijad töö kunstigümnaasiumis ning suundusid läbi vaatama Tähe tänaval asuva Forseliuse gümnaasiumi ruume.

Sündmuskohal viibiva Tartu Postimehe reporteri Martin Pau kinnitusel valitseb kooli ümbruses vaikus ning lapsed on tõenäoliselt koju läinud.

Kell kolmveerand kaks oli Forseliuse gümnaasiumi juures vaikne. Politsei turvalindiga piiratud koolimaja juures oli kolm politseimasinat ning kolm päästeautot, samuti üks kiirabimasin. Õuel liikusid või arutlesid omavahel mõned mundreis päästjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles