Teine Tartu kool sai pommiähvarduse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kunstigümnaasium.
Tartu Kunstigümnaasium. Foto: Sille Annuk / Postimees

Täna ennelõunal suunati Tartu Kunstigümnaasiumi õpilased koolimajast välja, sest keegi oli õppehoonele teinud pommiähvarduse.


Kell 13.20 lõpetasid päästeameti demineerijad Tartus Aianduse tänav 4 asuva Tartu Kunstigümnaasiumi ruumide läbivaatamise. Päästeameti pressiesindaja Marek Simulman kinnitas, et pommi hoonest ei leitud. Demineerijad suundusid teenindama järgmist pommiähvardust, mis tehti Forseliuse gümnaasiumile.

Eelnev info kell 12.04:

Kohapealt saabunud andmete järgi suunatakse õpilased läheduses asuvasse Tartu Kutsehariduskeskusesse.

Päästeameti pressiesindaja Marek Simulman kinnitas, et pommiohu väljakutse saabus demineerijatele kell 11.38.

«Praeguseks on õpilased evakueeritud ning demineerijad tegelevad ruumide läbivaatamisega, milleks kulub vähemalt tund.»

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Liina Pissarevi kinnitusel saabus kell 11.38 häirekeskuse numbril 112 eesti keelt rääkiva meesterahva telefonikõne, et koolimajas on pomm. Midagi rohkemat mees ei öelnud.

Taolise teo tagajärjed võivad olla üsna tõsised nii ähvardajale kui ka tema vanematele. Lõhkekehaga ähvardamist käsitleb karistusseadustik avaliku korra raske rikkumisena, nähes selle eest ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Lisaks tuleb pommiähvarduse tegijal maksta kinni kõik häireteenistuste kulud. Kui ähvardaja on alaealine, tuleb kulud tasuda tema vanematel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles