Kommertsgümnaasiumi personal veetis unetu öö

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kommertsgümnaasiumi direktor Priit Hänni.
Tartu Kommertsgümnaasiumi direktor Priit Hänni. Foto: Ove Maidla

Tartu Kommertsgümnaasiumi õpetajate ning direktori Priit Hänni tööpäev algas täna tavatult vara. Politsei kõne peale ärkas ta juba kell kaks öösel.


Hänni sõnul magas ta juba mitu tundi, kui kell kaks öösel helises telefon. Mees võttis kõne vastu ning see, mida ta kuulis, viis une paugupealt. Nimelt selgitas politseiametnik, et kooli on ähvardatud tulistamisega.



Pärast kõnet ei tulnud edasi magamine enam kõne alla. Kiiresti tuli minna koolimajja, saada olukorrast täpsem ülevaade ning teavitada nii õpetajaid kui ka linnavalitsust.



Koolimaja juurde jõudes oli politsei hoone juba lintidega piiranud. Tegutseda tuli kiiresti ning kella nelja paiku varahommikul otsustati koos Tartu linnavalitsusega, et kool jääb terveks tänaseks päevaks suletuks.



Seejärel asusid kooli õpetajad kohe õpilasi teavitama, saates mobiiltelefonidele sõnumeid. Esimesed sõnumid jõudsid lasteni ja nende vanemateni kella nelja ajal öösel.



Suur osa kooli enam kui 900 õpilasest sai teate kätte ning hommikul kooli ei tulnudki. Mõned siiski tulid, kuid ka nemad saadeti koju tagasi.



Kella kuue paiku kogunes kogu personal koolimajas ning Hänni sõnul on praeguseks maha peetud juba mitu koosolekut ja infotundi. Jutuks on olnud, kuidas antud olukorras edasi minna. «Juhtumisse tuleb suhtuda täie tõsidusega.»



Hänni kinnitusel on praeguste plaanide järgi kavas kool siiski avada. «Prokurör ei näinud põhjust, miks kooli homme avada ei võiks, ehkki see selgub täpsemalt alles õhtupoolikul.»



Politsei alustas eile õhtul kriminaalasja, uurimaks eile kell 13.46 internetifoorumisse 4chan anonüümse kasutaja postitatud teksti, milles ta lubab korraldada koolitulistamise. Postitus on praegu foorumist eemaldatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles