Tartu kooli tulistamisega ähvardanu lubas purustada Cho rekordi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment ähvardavast kirjast, mis jõudis teisipäeval internetifoorumisse 4chan ning mille põhjal politsei kriminaalmenetlust alustas.
Fragment ähvardavast kirjast, mis jõudis teisipäeval internetifoorumisse 4chan ning mille põhjal politsei kriminaalmenetlust alustas. Foto: Internet

16. aprillil 2007 tappis Seung-Hui Cho USA-s Virginia tehnikaülikoolis 32 kaasõpilast ning haavas 25. End ühes internetifoorumis ühe Eesti kooli 10. klassi õpilasena esitlenud inimene kinnitas, et tal on klassikaaslastest kõrini ning ta kavatseb Cho rekordi üle lüüa.


Eile kell 13.46 ilmus internetifoorumisse 4chan anonüümse kasutaja tekst, milles ta märgib, et ammu ei ole keegi püüdnud purustada seni kuulsaima koolitulistaja rekordit ning et ta üritab seda homme, sest tal on oma klassikaaslastest kõrini.

Ta lisas veel, et on 10. klassi õpilane ning et tema isa on militaarteenistuja.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Marko Uibu kinnitas, et ingliskeelne tulistamisähvardus tehti ühel veebisaidil Tartu kommertsgümnaasiumile eile päeval ning õhtul jõudis informatsioon sellest ka politseile.

Eile õhtul alustas politsei kohe ka juhtumi uurimist.

Lõuna ringkonnaprokuratuurist ja Kaitseliidu peastaabist Tartu malevlaste kontrollimist ei kinnitatud, ütles Kaitseliidu pressiesindaja Tanel Rütman ERR-i uudisteportaalile, et organisatsioon on saatnud kõigile Tartu maleva liikmetele, kellel on lapsi, üleskutse pöörata oma relvastusele suuremat tähelepanu.

Marko Uibu lisas, et prokuratuuril pole praegu ühtegi kahtlusalust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles