Gripi tõttu on osa Lõuna-Eesti koole ja lasteaedu suletud

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani gümnaasiumis pole sel nädalal koolitunde esimese kuni kolmanda klassi õpilastele.
Suure-Jaani gümnaasiumis pole sel nädalal koolitunde esimese kuni kolmanda klassi õpilastele. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Kui Põlvamaal, Tartumaal, Võrumaal ja Valgamaal jätkavad lasteaiad ja koolid kenasti tööd, siis näiteks Viljandimaa ja Jõgevamaa omavalitsused on olnud sunnitud lasteasutusi sulgema.


Nii Põlva linna- kui maavalitsusest kinnitati Tartu Postimehele, et praegu gripp maakonnas sundinud ühtegi kooli ega lasteaeda sulgema. Sama kinnitas Võru maavalitsuse haridusosakonna peaspetsialist Aigi Tiks.



Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Boris Goldman kinnitas, et ükski Tartu kool ega lasteaed kinni ei ole ning praegu ei ole plaanis ka ühtegi lasteasutust sulgeda. «Pole põhjust,» selgitas Goldman.



Kuidas õpetajad gripile vastu peavad, see on Goldmani sõnul erinev. On lasteaedu-koole, kus on mitmeid haigeid õpetajaid, kuid leidub ka näiteid, kus kõik on rivis.



Põltsamaa linnavalitsuse haridus- ja kultuurinõunik Kadi Suni kinnitas, et möödunud nädala lõpul võeti vastu otsus koolid gripi tõttu esmaspäevaks-teisipäevaks kinni panna. Suleti mõlemad koolimajad, nii 1.-6. klasside maja kui ka suuremate oma. «Nädalavahetus jäi vahele ning loodame, et olukord on leevenenud.»



Jõgeva maavalitsuse haridus- ja spordinõunik Heiki Sildnik ütles, et möödunud nädalal oli maakonnas kinni veel ka Mustvee vene gümnaasium, kuid praeguseks on töö koolis taastunud.



Valga maavalitsuse haridusosakonna peaspetsialist-kooliinspektorile Reet Järvele teadaolevalt Valgamaal ühtegi kooli ega lasteaeda gripi tõttu suletud ei ole.



Viljandi maavalitsuse pressiesindaja Peep Talimaa märkis, et Viljandimaal on gripi tõttu sulgemisi ette tulnud. Kui eelmisel nädalal oli suletud Halliste kool, siis praegu möllab gripp Põhja-Viljandimaa koolides.



Nii on osa klasse suletud Suure-Jaani ja Võhma gümnaasiumites. Lisaks on suletud Raudna kool ja Uusna lasteaed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles