Kinoonud linastavad muusikalise armuloo

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Üliõpilasteatri näitleja Martin Liira
Tartu Üliõpilasteatri näitleja Martin Liira Foto: Lauri Kulpsoo

Teatrihuvilised teavad geoloogiadoktorant Martin Liirat Tartu Üliõpilasteatri lavastustest, kus tema seni viimane roll on anarhist Nestor Mahno. Teatri ja teaduse kõrval jätkub tal aega ka filmindusele.


Nimelt juhib Martin Liira koos sõprade Urmas Reisbergi ja Richard Meiterniga klubilaadse noorteühenduse Kinoonud tegevust.

Äsja on valminud ühenduse neljas film «Tudengimuusikal». Esilinastus on 25. novembril kell 20 ülikooli keemiahoone ringauditooriumis. Filmi idee tekkis Richard Meiternil vestluses Elo Madissoniga, kes õpib geenitehnoloogiat ja kes kirjutas ka algse stsenaariumi. Samuti on Madisson teinud filmi muusikaseaded.

Tudengite elust


«Tudengimuusikal» on film, mis jutustab Tartu tudengite elust läbi kahe esmakursuslase silmade, võttis Liira sisu ühe lausega kokku.

Ja seejärel kolme lausega: Tallinnast saabub Tartusse õppima Elen, kellele aga siinne elu suurt ei meeldi. Siis aga kohtub ta ühes loengus samuti esmakursuslase Dimaga ja elu võtab teise ilme. Filmis on olulisel kohal tants ja laul, kuid suur tähtsus on ka dialoogil.

Eleni osas on Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia näitlejatudeng Adeele Sepp. Di-mat kehastab samuti Dima – Jõhvist pärit Dmitri Kurilov, kes õpib Viljandis laulmist.

Kokku on filmi valmimisele kaasa aidanud üle 300 noore Tartust ja mujalt Eestist.

Oma kostüümid


Noored said Kinoonud puiklemata kaamera ette seepärast, et kõik kolm juhatuse liiget osalevad noorte huvitegevuses. Reisberg juhib Anne noortekeskuses filmiringi ja Liira Lille majas teatristuudiot, Meitern korraldab Tartu Noorte Filmistuudio tööd.

Et filmi tegemiseks ei olnud raha just jalaga segada, tuli massistseenides osalevatel noortel endil kodunt midagi kostüümiks kaasa võtta.

Nii näiteks teatas filmitiim 7. aprillil füüsika loengu võttele tulijatele, et nad võiksid kaasa võtta kaks komplekti riideid: mõne vanema ülikonna ja ruudulise või triibulise triiksärgi ning mõne «kaltsakama kampsuni» (tuhmima tooniga).

«Kui vastavaid esemeid pole, üritage leida nende esimene lähend,» lisas filmitiim. «Kui ikka midagi pole, siis andke teada ja ehk leiame kellegi teise kodust midagi.»

Need, kes homme esilinastusele ei mahu, saavad «Tudengimuusikali» vaadata alates 7. detsembrist Athena kinos.

Muusikal filmis
• MTÜ Kinoonud filmi «Tudengimuusikal» esilinastus on 25. novembril kell 20 Tartu Ülikooli keemiahoone ringauditooriumis (Jakobi 2–225).
• «Tudengimuusikal» jutustab Tartu tudengite elust läbi kahe esmakursuslase silmade.
• Peaosades on Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilased Adeele Sepp ja Dmitri Kurilov.
• 2008 a tootsid Kinoonud filmid «Suvetudeng», «No Fishing» ja «Akadeemik Obruchevi unenägu».
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles