Lastefond õpetab kargu ja ratastooliga liikuma

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastool
Ratastool Foto: SCANPIX

Laupäeval näeb Tartu kaubamajas tavalisest enam ratastoolide ja karkude kasutajaid ning võib kohata neidki, keda juhib pimedate juhtkoer.


Enamik inimestest ei kujuta ette, mismoodi see välja kukub, kui ta peaks kasutama karku ja end sellega siis kas lifti või eskalaatori peale vinnama. Või mismoodi oleks  kaubamajas ise ratastoolis liigelda või pimedana vaid juhtkoera usaldades ringi liikuda.

Kuidas toime tulla


Eeloleval laupäeval on see võimalus igaühel, kes Tartu kaubamajas niisuguse katsetamise peale ostlemise kõrval oma aega raatsib kulutada.

Sündmuse korraldab arstitudengite ja vabatahtlike abiga Tartu Ülikooli Lastefond.
Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi rahvatervise töörühma liikmed Helen Lempu ja Hanna Rätsep on selle päeva kava peamised koordineerijad. Just nemad lükkavadki kaubamajja need vajalikud ratastoolid ja toovad kargudki ning soovitavad nende kasutamist igal inimesel proovida.

Nad on kohale kutsunud ka pimedate juhtkoerte kasvatajad koos kahe kursuse läbinud tubli koeraga, kellega kaubamaja külastajad tutvust sobitada saavad ning end seotud silmadega juhtida võivad lasta.

Laupäeval leiab kaubamajas aset veel hulk mänge ja võistlusi, kus just ratastooli kasutamist õpitakse ja õpetatakse.

Päeva lõpus, kella 14 paiku pakutakse kõikidele külalistele ja osalejatele lastefondi sünnipäevatorti.

Kõrvalseisja tähelepanu


Kliinikumi lastefond tähistabki oma üheksandat sünnipäeva ja kümnenda tegevusaasta algust sellega, et püüab pöörata tähelepanu neile, kes just argirutus kõrvalseisjate abi ja mõistmist vajavad.

Ka saab laupäeval kaubamajas infot lastefondi tegevuse ja annetamise võimaluste kohta. Aset leiab väike kontsertki ning laste endaga on mängima kutsutud fondi maskott Mõmmik.

Lastefondi sünnipäev
• 14. novembril kell 11–14 Tartu kaubamajas.
• Kõik soovijad saavad proovida ratastooliga liikumist ja lasta end kinnisilmi jalutada pimedate juhtkoeral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles