Palju suurem Lõunakeskus avab täna uksed

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siia, laste liikluskooli, tulevad elektriautod,
valgusfoorid ja liiklusõpetaja.
Siia, laste liikluskooli, tulevad elektriautod, valgusfoorid ja liiklusõpetaja. Foto: Margus Ansu

Suvel 2001 avatud Lõunakeskuse peamaja on nüüd 53 000 ruutmeetrit suur: 26 000 ruutmeetrit võtab enda alla täna avatav juurdeehitis ja 27 000 ruutmeetrit on peamaja vanas osas.


Kui lisada siia ka naabruses kokku 11 000 ruutmeetril kauplevad Bauhof, Asko, Sotka, Handymann ja Hawaii Express, siis on Lõunakeskuses nüüd 64 000 ruutmeetrit kauplemis- ja teeninduspinda.



Eesti suurim kaubanduskeskus on pealinna Rocca al Mare kaubanduskeskus, kus pärast sel kuul valmivat laiendust on pinda kokku 71 000 ruutmeetrit.



· Läinud kevadel alanud Lõunakeskuse juurdeehitise tegemiseks kulus ligi 300 miljonit krooni. Sellest rahast üsna kopsakas summa läks kaubanduskeskuse juurde Valga ja Viljandi maanteelt toovate teede tegemiseks ja parkla laiendamiseks.



· Lõunakeskuse juurdeehitise projekti on teinud arhitektuuribüroo Peil Projekt arhitektid Ülo Peil ja Erlend Arge. Hoone ehitas Nordecon Ehitus AS.



· Lõunakeskuse peamajas on nüüd ligi 150 rentnikku, kellest poolsada on uued tulijad. Vabu kohti praegu pakkuda pole.



· Kõige suuremal pinnal, kokku 8000 ruutmeetril hakkab kauplema uustulnukas, Rimi hüpermarket. Selle naabruses tegutseb 3600 ruutmeetril edasi samuti toidu- ja esmatarbekaupu pakkuv Maksimarket.



· Lõunakeskuses töötab nüüd ligi tuhat inimest.



· Lastele on lisaks senisele mängunurgale tehtud uue osa teisele korrusele sünnipäevaruum ja kaugjuhitavate autode võidusõidurajaga mängutuba. Kauburi kaubamajast Lõunakeskusse koliva Juku mänguasjakeskuse avara poe kõrvale tuleb Juku ja Lõunakeskuse ühisettevõtmisena laste liikluskooli. Seal on kõik nagu peab: teed, valgusfoorid, elektriautod ning liiklusõpetaja.



· Kui kõige kaugemad sopid välja arvata, siis igal pool mujal on kaubanduskeskuse peamajas traadita internet.



· Uksed avab ka Sol teenindusmaja. Seal töötab pesumaja, keemiline puhastus, rõivaste parandaja, kingsepp ja autopesula. Kes otsib, see leiab Lõunakeskusest ka kaks kellasseppa ja juuksureid.



· Poodide ja teenindajate lihtsamaks leidmiseks seatakse üles digitaalne majajuht ehk puutetundliku ekraaniga arvuti, mis juhatab külastaja otsitavasse kohta.



· Lõunakeskuse peasissekäigu ette ehitatud uues osas pakuvad pangatäisteenust Swedbank, SEB, Nordea ja Sampo. Lisaks seavad end samas sisse Tavid Kuld & Valuuta ja Bigbank ning kindlustusfirmad.



· Söögikohti on kokku üheksa.



· Lillepoode on kolm.



· Kingakauplusi on viis.



· Naiste rõõmuks avab juurdeehitises 350 ruutmeetril uksed Lõuna-Eesti suurim ilupood, Tallinna Kaubamaja kontserni kuuluva OÜ TKM Beauty Eesti kauplus I.L.U.



· Meeste rõõmuks on juurdeehitises elektroonikapoed Onoff ja Euronics, mis võtavad enda alla kokku 3000 ruutmeetrit.



· Külastajate kempsud asuvad nüüd kolme koha asemel viies kohas. Uude ossa, Maksimarketi ja Sportlandi vahele ehitatud kempsudes on üks kabiin teistest tükk maad suurem, et ema või isa saaks seal titat mähkida. Invakempse on kogu maja peale neli. Kempsud on ja jäävad tasuta kasutamiseks, kinnitas OÜ Lõunakeskuse juhatuse liige Jaan Lott.



· Külastajatele on viis suurt sissepääsu ja mõned väiksemad uksed. Teenindusmajal on omaette sissepääs.



· Kaubanduskeskuse juures on Statoili tankla ning Alexela ja Neste automaattankla.



· Parklas saab tasuta parkida 1600 autot.



Allikad: OÜ Lõunakeskuse juhatuse liikmed Jaan Lott ja Anne Aland

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles