DO klubi sai Eesti judomeistrivõistlustel 7 kulda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Künter Rothberg
Künter Rothberg Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädalavahetusel Võrus toimunud Eesti judo 40. sünnipäeva tähistavatel Eesti meistrivõistlustel oli edukaim Tartu judoklubi DO. Kokku saadi 19 medalit: 7 kulda, 4 hõbedat ja 8 pronksi.


Kehakaalu -73 kg finaalis kohtusid kaks DO esindajat Künter Rothberg ja Martin Järveoja. Selles kaalus osales kolm venda Rothbergi ja loosi tahtel sattusid nad ka ühte alagruppi. Keskmisele vennale alla jäänud, möödunud aastal ka veteranide maailmameistriks tulnud vanim vend Joel sai lõpuks pronksi.


Martin Järveoja alustas oma tituleerituma vastase vastu kohtumist aktiivselt ja suutis seda teha kolm minutit. Siis tuli aga eksimus haarde võtmisel ja Künter ei jätnud seda kasutamata, ilus ippon ja järjekordne meistritiitel oligi käes.


-60 kg finaalis alistas Ilias Aliev Tallinna Aitado esindaja Madis Lutteri. Pronksmedalid said kaela veel noorteklassi kuuluvad Tevol Tamm ja Ants Hindrek Tiido. Need neile esimesed medalid täiskasvanute klassis .
-66 kg võitis ülivõimsalt kõik oma vastased Elnur Aliev (ei ole Iliase sugulane).


-100 kg jõudis finaali Sander Maripuu, kuid alistus seal üllatuslikult Dvigateli esindajale Aleksei Jarošile. Kolmanda koha saavutas siin Martin Kallavus.


Raskekaalus oodati valitseva Euroopa meistri Martin Padari kohtumist selle aasta Euroopa juunioride hõbeda ja MM-i seitsmenda Juhan Mettisega. Martin pani aga oma raskuse, jõu ja kogemused maksma ning Juhan leidis end üsna kiiresti selili tatamilt. Tema arengupotentsiaali arvestades on aga ees oodata tasavägiseid kohtumisi.
Lastepuhkuselt naasnud endised Eesti koondislased Virge Tähemäe (-48 kg) ja Kätlin Rothberg (-52) kg ei pidanud kulla võitmiseks suurt vaeva nägema. Vastsed leidsid end Rothbergide judodünastiale kohaselt efektsete heidetega tatamilt.


-63 kg kaalus kohtus selle aasta üliõpilaste MM-i üheksas Julia Bezko juunioride koondisse kuuluva Tartus õppiva ja treeniva Võru Rei-d esindava Laura Maria Lehistega. Üllatuslikult asus energiliselt rünnanud Laura kohtumist juhtima. Lõpuks aga füüsis ei pidanud vastu ja Julia tegi ipponiväärilise heite.


-70 kg võitis neli kohtumist ja ka esikoha Anna Ovtšarenko. Reaalset vastupanu suutis talle osutada ainult Kohtla-Järve esindaja Natalia Rak.


DO klubi B-klassi noortest sai Karl Ernst Saal sai -66 kg hõbeda ja Mattias Kuusik -73 kg pronksi.
Kolme nädala pärast Türgis algavatel kuni 23-aastaste EM-l maadlevad DO-st Martin Järveoja ja Elnur Aliev. Juhan Mettis osaleb aga eeloleval nädalavahetusel Helsinkis toimuval MK-etapil ja sõidab detsembri algul koos personaalse kutse saanud Martin Padariga Tokiosse Judo looja Jigoro Kano nimelisele supermaailmakarika etapile ja treeniglaagrisse..

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles