Kaisukarud pidasid päris oma päeva

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisukarud.
Kaisukarud. Foto: Sille Annuk

Theodore Roosevelt, Ameerika Ühendriikide 26. president, sai oma eluajal palju märkimisväärsega hakkama, kuid ilmselt elab ta kõige kauem ingliskeelse maailma mälus tänu mängukarudele.kai


Just tema järgi nimetas üks mänguasjatootja kaisukaru teddy bear’iks, kui Roosevelt keeldus jahil maha laskmast karu, kes oli talle tapmiseks kinni püütud.



29 aastat tagasi kuulutas heategevusorganisatsioon Kogu Maailma Head Karud (Good Bears of the World) tema sünnipäeva, 27. oktoobri rahvusvaheliseks kaisukarupäevaks.



Tartu Loomemajanduskeskuse vastavatud kultuurikohvik Elushetked on üks neist vähestest asutustest kogu Eestis, kes selle tähtpäeva üles leidis ning eile ja täna tähistada võttis.



Kohviku perenaine Margit Foht rääkis, et kaisukarupäeva avastas ta Tiia Toometi suurest karuraamatust ning mõmmikud pisteti tähtpäevade kalendris kellakeeramise ja kõrvitsate vahele.



Õige meeleolu loomiseks tõid keskuse töötajad kaasa oma koduseid karusid, need on vallutanud pea iga vaba tasapinna kohvikuruumis, kaasa arvatud põranda ja pool diivanit.


Näitusmüügi riiulile tellisid kohvikuinimesed mängukarusid ja karuteemalisi esemeid.



Kapikeselt leiab nii tekstiilikunstnike kui ka keraamikute töid, aga ka näiteks karupeadega kaunistatud ehteid.



Ka karufännidest mänguasjamuuseumi töötajaskonna käsitöö on esindatud: arendusjuht Marge Pärnits on õmmelnud suure punase põrandakaru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles