Terakese päevahoiust sai lasteaed

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmo Karlise (vasakul) ja Krister Kermo Taru jaoks olid sellel esmaspäeval uued ainult lasteaia ruumid, sest Terakese lastehoius käisid nad juba ennegi. Uued toad on peaaegu täiesti valmis, puudu on veel vaid osa mööblist.
Karmo Karlise (vasakul) ja Krister Kermo Taru jaoks olid sellel esmaspäeval uued ainult lasteaia ruumid, sest Terakese lastehoius käisid nad juba ennegi. Uued toad on peaaegu täiesti valmis, puudu on veel vaid osa mööblist. Foto: Sille Annuk

Peaaegu üleöö sai Terakese lastehoiust lasteaed, kus 28 kasvandiku asemel käib neid nüüd juba 72.


Tegelikult sai füüsikahoones pesitsev Terake koolitusloa juba suvel ning remondigagi alustati juulis. Ülikooli endised ametiruumid tehti lastele sobivateks ning suurte rühmaruumide saamiseks tuli maha lammutada nii mõnigi sein ning ümber ehitada näiteks tualettruumid.



Linna toetusel loodud lisakohad, mille kuutasu on linnalasteaiast umbes 500 krooni võrra kallim, on kõik juba täis.



Aeda tulid üle endised hoiulapsed ning ülejäänud kohad täideti Terakese enda järjekorrast.


Algul soovis Terake, et nende juures koha vastu võtnud kustutataks ka linna üldjärjekorrast, aga abilinnapea Jüri Sasi sõnul on nüüdseks kokku lepitud, et sellist nõuet kehtestada ei saa ning lapse võib nimekirjast kustutada vaid vanema enda soovil.



Sõda jalutajatega


Kuigi ametlik ja pidulik avamine on reedel, täitusid uued ruumid juba esmaspäeval. Uutel lastel võtab päevakorraga harjumine veel veidi aega, sest esimestel päevadel käivad nad kohal koos vanematega ja paari tunni kaupa.



Praeguse 18 õpetaja hulgas on ka kõik varem hoius töötanud, sest lasteaiaks arenemisele mõeldi juba hoidu avades ning ka aasta tagasi töötajaid valides.



Lasteaia olemasolu on näha ka väljast, sest maja taha ehitati mänguväljak ja piirati see kena rohelise maalitud piltidega taraga.



Et aia ehitamisega pandi kinni hoone tagant ülikooli maalapil kulgev tee, on tulnud juhataja Katrin Helendil vestelda mitmete pahaste koeraomanikega, kes muidu pargi kõrval oma lemmikuid jalutamas käisid. «Üks inimene ütleski mulle, et talle läheb tema koer rohkem korda kui mingid lapsed,» rääkis Helendi ette tulnud lahkarvamustest.



Uue lasteaiaga hakkas koostööd tegema tarkvarafirma Playtech, mis oma töötajate lastele Terakeses kohad organiseeris.



Tahe laieneda


Playtechi Eesti juhi Juha Olavi Korhoneni sõnul oli sellel aastal huvilisi kümmekond, kuid järgmisel aastal juba kordi rohkem. Koha saavad kõik soovijad, kuid tasuma peavad nad selle eest ise.



Varem on koostööd tehtud ka Tartu Ülikooliga.



Tartu Erahariduse Edendamise Seltsi juhatuse liige Liina Vaher tunnistas, et tegelikult tahaks lasteaed ikka veel natuke laieneda ning selts sooviks endale kogu füüsikahoone D-tiiba. Praegu on seal veel mõned suured auditooriumid ülikooli kasutada ning tudengite ja õppejõudude teed viivad läbi kooli ja lasteaia koridoride.



Mõne aasta pärast võiksid aga kõik ruumid olla Terakese lasteaia ja Tartu Erakooli päralt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles