Noore kunsti oksjonil kerkisid hinnad kõrgele

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonihaamrit kolksutas loomemajanduskeskuse projektijuht Külli Hansen, kelle vasakul käel on Andrus Raagi maal «Ootamatu kohtumine».
Oksjonihaamrit kolksutas loomemajanduskeskuse projektijuht Külli Hansen, kelle vasakul käel on Andrus Raagi maal «Ootamatu kohtumine». Foto: Margus Ansu

Sajakroonise alghinnaga foto metsast keris oma väärtust pakkumistes pingeliselt kõrgele. Kiiresti oli see 750 ja siis juba 800... 850... 900 krooni. Kui teine pakkuja lõi loobuvalt käega, oli pilt 1050 krooniga müüdud.


Vabakutselise fotograafi ja disaineri, Tartu Ülikooli ajakirjandustudengi Iris Kivisalu kollastes ja mustades toonides metsafoto eest käis välja 1050 krooni Tartu linnapea Urmas Kruuse.



«Aitäh noore kunsti toetamise eest!» ütles autor.



Just nimelt selleks – Tartu noore kunsti toetamiseks – oligi Kiwa koostatud ning Tartu loomemajanduskeskuse ja Tartu kultuuritehase koostöös valminud esimene näitusoksjon mõeldud.



Tosin teost


Atlantise konverentsikeskuse aasia saali oli kümme noort kunstnikku toonud ühtekokku 12 teost, mille hulgas oli lisaks fotodele maale, graafikat ja assamblaaži.



«Näitusoksjon on koostatud ennekõike Tartust pärit, siin elavate või õppivate noorte kunstnike töödest, kelle loominguline kõrghetk ei ole veel koitnud,» märkis Kiwa.



Teoseid tutvustas Tartu kunstimuuseumi foto- ja videokogu hoidja Indrek Grigor. Mõni kunstnik jagas omalt poolt selgitusi. Ja seejärel asuski oksjonihaamrit kõlksutama Tartu loomemajanduskeskuse projektijuht Külli Hansen.



Oksjoni lõpuks oli ostja leidnud kuus teost. Iris Kivisalu teise sajakroonise foto hind kerkis 350 kroonile. Barthol Lo Mejori graafiline leht «LolliPopDada», millega käib kaasas heliteos, läks haamri alt 500 krooni eest.



Ostuhuvi oli ka suuremate tööde vastu. Marju Kuuse segatehnikas «Alguses oli ring» läks autorilt uuele omanikule 1500 krooniga ning Emilie Uneskõndija õlimaal «Värvide muusika» 2300 krooniga.



Kõige kallim ost


Näitusoksjon Atlantises oli Tartu noore kunsti toetamise kõrval kavandatud ühtlasi ettevõtlusnädala inno-vatiivseks lõpuürituseks.



Kuid kavandamata oli kõige kallima oksjoniostu tegija. Selleks osutus linna ettevõtlusosakonna juhataja Malle Blumenau, kes omandas hasartses pakkumises 3700 krooni eest Andrus Raagi maali «Ootamatu kohtumine».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles