Veel paar Supilinna tänavat saab säästuasfaldi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aasta suvel sai tolmuvaba katte Oa tänav.
2009. aasta suvel sai tolmuvaba katte Oa tänav. Foto: Kristjan Teedema

Suve hakul pigist ja killustikust uue tolmuvaba katte saanud Oa ja Kartuli tänavale tuleb lisa. Enne talve tulekut soovib Tartu linnavalitsus pindamistööd läbi viia ka Piiri, Meloni ja Marja tänavatel.


Tartu linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Andres Pool täpsustas, et Piiri, Meloni ja Marja tänavad Tähtvere-Herne vahelises lõigus. Töid teeb Elva Kommunaal Grupp ning pindamise eest maksab linn 321 522 krooni.



Pooli sõnul on tegemist täpselt samasuguse topeltpindamisega nagu tehti ka Oa ja Kartuli tänavatel. Põhimõte on, et esmalt kaetakse tee pigikihiga, siis laotatakse maha killustik, siis uuesti pigi ja seejärel taas killustik.



Ehkki selline teekate ei ole Pooli hinnangul kaugeltki nii vastupidav kui asfaltkate, on ta sellest hoolimata märksa parem kui tolmav kruusatee. Tulevikus peab linn plaani säästuasfalt siiski üles võtta ja pärisasfaldiga asendada. Selle põhjuseks on, et linnas, eriti Supilinnas, ei saa säästuasfalti traditsioonilisel moel hooldada, et uus pigi- ja killustikukiht peale ning korras.



«Uus kiht kergitaks teekatet kõrgemaks ja vihmavesi hakkaks kellegi hoovi voolama,» selgitas Pool.



Kui ilmataat tee-ehitajatele pidevat vihma kraesse ei saada, saavad tööd juba lähinädalatel ka tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles